HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΠαρέλαση 54ου Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας [Φωτό + video]

Παρέλαση 54ου Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας [Φωτό + video]

Άνοιξε χτες το απόγευμα η αυλαία του 54ου Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας. Η τελετή έναρξης περιλάμβανε την καθιερωμένη παρέλαση όλων των χορευτικών συγκροτημάτων που παίρνουν μέρος στο 54ο Φεστιβάλ Φολκλόρ κατά μήκος της κεντρικής αγοράς της πόλης της Λευκάδας.

Η Φιλαρμονική άνοιξε όπως πάντα την παρέλαση. Ακολούθησαν οι Μαζορέτες της σχολης Χορού Ευρυδίκης Μεσσήνη. Στο φετινό φεστιβάλ παίρνουν μέρος 10 ξένα φολκλορικά συγκροτήματα, 4 ελληνικά, και 7 τοπικοί χορευτικοί Σύλλογοι. Οι χώρες που αντιπροσωπεύονται είναι: Αργεντινή, Βραζιλία, Κόστα Ρίκα, Νορβηγία, Εσθονία, Σαρδηνία, Πολωνία, Σερβία, Ινδονησία, Γαλλία. Το ελληνικό μέρος του φεστιβάλ παρουσίασε την παράδοση της Καστοριάς, της Λαμίας, των Ποντίων του γειτονικού Αγίου Νικολάου και της Παλαίρου. Δυναμική παρουσία επέδειξαν και τα ντόπια χορευτικά συγκροτήματα: Ορφέας, Νέα Χορωδία, Πήγασος, Τσουκαλάδες, Αλέξανδρος Νυδριού, Απόλλωνας Καρυάς.

Στη συνέχεια όλα τα χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν στο Ανοιχτό Θέατρο ένα δεκάλεπτο αντιπροσωπευτικό πρόγραμμα.

Για να δείτε το πρόγραμμα όλης της εβδομάδας πατήστε [ΕΔΩ]

Ακολουθούν φωτογραφίες από λίγο ψηλότερα.

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοινώσεις απο την Ιερά Μονή Φανερωμένης
Επομενο αρθρο
Ιερά πανήγυρις Αγίου Διονυσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.