HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠαραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς – Αναλαμβάνει ο Αλ. Τσίπρας

Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς – Αναλαμβάνει ο Αλ. Τσίπρας

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών υπέβαλε ο Νίκος Κοτζιάς, μετά τα όσα έγιναν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, θεωρώντας πως δεν έτυχε της απαραίτητης κάλυψης από τον Αλέξη Τσίπρα στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο.

Παραίτηση που έγινε δεκτή από το Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό να αναλαμβάνει και τη θέση του υπουργού Εξωτερικών σε μια προσπάθεια να πείσει πως η εξέλιξη δεν συνδέεται με τη συμφωνία των Πρεσπών και τις αντιδράσεις του Π. Καμμένου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, «ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Τον ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια. Το Υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στην επιτυχή ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Η κυβερνητική κρίση βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη αφού ο ανοιχτός πόλεμος Κοτζιά-Καμμένου αναμένεται να έχει συνέχεια, με τον υπουργό Εξωτερικών να ετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση, ζητώντας πλήρη έλεγχο των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Νίκος Κοτζιάς έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί σήμερα το πρωί, μετά τη διαπίστωση πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν προτίθεται να τον στηρίξει στην κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρώην πλέον υπουργό Εξωτερικών ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος κάλεσε όποιον «δυσφορεί να κατέβει από το κυβερνητικό τρένο».

Η δυσφορία του μετά το υπουργικό συμβούλιο ήταν εμφανής. Επικοινώνησε με πολύ λίγους στενούς του συνεργάτες, ενώ τη μετέφερε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τον οποίο συναντήθηκε χθες το βράδυ. Ο Προκόπης Παυλόπουλος του συνέστησε σύμφωνα με πληροφορίες, ψυχραιμία, όμως ήταν εμφανές πως ο Νίκος Κοτζιάς σκεπτόταν σοβαρά να υποβάλει την παραίτησή του.

Όπως όλα δείχνουν η κρίση στην κυβέρνηση μόλις ξεκίνησε και τα επόμενα επεισόδια αναμένονται ακόμη πιο έντονα γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη συνοχή και τη δυνατότητά της να συνεχίσει ολοκληρώνοντας τον πολιτικό της βίο.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως η σχέση Κοτζιά-Καμμένου τινάχθηκε στην κυριολεξία στον αέρα όταν ο δεύτερος διαπίστωσε πως η συμφωνία με τα Σκόπια προχωρεί με γοργούς ρυθμούς. Όμως απέφυγε να επιρρίψει τις ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα και να αναγκαστεί έτσι να αποχωρήσει ο ίδιος από την κυβέρνηση και άρχισε τις επιθέσεις κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Προηγουμενο αρθρο
Το άλμπουμ μίας εγκυμοσύνης – Η γλυκιά μόδα που αναβιώνει στις παραλίες της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Εγκαίνια για το νέο χλοοτάπητα στο γήπεδο Νυδριού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.