HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΠαραλία Αη Γιάννη: κάθε πέρσι και καλύτερα

Παραλία Αη Γιάννη: κάθε πέρσι και καλύτερα

Η παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι μία από τις πιο κοντινές παραλίες στην πόλη της Λευκάδας. Απέχει μόλις 3 χλμ.  από το κέντρο της πόλης.
DSCN2882

Εκπέμπει εδώ και χρόνια μηνύματα SOS. Χρονιά με τη χρονιά η άμμος λιγοστεύει, η παραλία εξαφανίζεται, η διάβρωση της ακτής μεγαλώνει. Τα φύκια που από πέρσι είχαν σχηματίσει λοφίσκους, δεν θα απομακρυνθούν εύκολα. Λες και τσιμεντοποιήθηκαν…

DSCN2895

Στο τέρμα του δρόμου η άσφαλτος στέκει στον αέρα. Το κύμα δείχνει να περνάει ακόμα και κάτω από το βράχο της οικίας Σταύρου!

DSCN2932

Πέρασα το εκκλησάκι του Αη Γιάννη, το μονοπατάκι κάτω από την οικία Σταύρου, και ανέβηκα στο παλιό πολυβολείο. Μου έκανε ευχάριστη εντύπωση, ότι τα σκαλοπάτια και το μονοπάτι έξω από τη μάντρα του σπιτιού, ήταν φρέσκα επισκευασμένα για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της γνωστής μας παραλίας «κρυονέρι». Δυστυχώς όμως η παραλία κι εκεί σχεδόν εξαφανίστηκε. Έχει απομείνει ελάχιστη άμμος.

DSCN2920

DSCN2923

Η περιοχή του Αη Γιάννη είναι νομίζουμε, ίσως, ο μοναδικός τόπος στη Λευκάδα που βλέπεις τις διεργασίες και τις μεταβολές της φύσης τόσο άμεσα και τόσο έντονα. Είναι ακόμα ο τόπος που βλέπεις το ενδιαφέρον και την αδιαφορία των ανθρώπων, τόσο καθαρά.

Από την προηγούμενη φορά που πήγαμε στον Αη Γιάννη, πριν και 6 μήνες, και κάναμε ακριβώς την ίδια διαδρομή, η κατάσταση στην παραλία είναι χειρότερη. Αντίθετα ο «φρουρός» του Αη Γιάννη, κ. Σπύρος Σταύρου, στο διάστημα αυτό φύτεψε κυπαρίσσια στη θέση των πεύκων που κόπηκαν… «για να ξαναπρασινίσει ο τόπος» όπως μας είπε. Καθάρισε και επισκεύασε το μονοπάτι μέχρι την παραλία κρυονέρι, «για να περνάει ο κόσμος» μας ξαναείπε…

Προηγουμενο αρθρο
Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Όλα τα στοιχεία για την ΕΤΙΝ στο φως
Επομενο αρθρο
«Στέγνωσε» το πινέλο του Παναγιώτη Τέτση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.