HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΠαραλίες της Λευκάδας – Ένα νησί που πας και οδικώς!

Παραλίες της Λευκάδας – Ένα νησί που πας και οδικώς!

Η Λευκάδα είναι ένα νησί της Ελλάδας, ξακουστό για την ομορφιά του και για την φήμη που δικαιολογημένα έχει, πως οι παραλίες της Λευκάδας είναι και πολλές και πολύ καλές!

Αν αναλογιστείτε ότι στην Λευκάδα θα βρείτε, παραλίες όπως Πόρτο Κατσίκι, Κάθισμα, Μύλο … που με το συνδιασμό των αξιοθέατων και των επιλογών στη διασκέδαση, θα σας αναγκάσει να την προτιμήσετε για τις διακοπές σας και αν σκεφτείτε ότι σε αυτό το νησί πας και οδικώς περνώντας απλά μια μικρή γέφυρα, τότε δεν έχετε κανέναν λόγο στο να μην πάτε έστω και μία χρονιά σε αυτό το όμορφο νησί του Ιονίου Πελάγους.

Ας γνωρίσουμε παρακάτω τις παραλίες της Λευκάδας:

Παραλία Αβάλι

Η παραλία Αβάλι βρίσκεται κοντά στο χωριό Καλαμίτσι, στο δυτικό τμήμα της Λευκάδας. Μία εξωτική παραλία με πολύ ψιλό βοτσαλάκι και με πεντακάθαρα νερά σε καταγάλανους χρωματισμούς. Εκεί θα βρείτε μία καντίνα για ότι χρειαστείτε.

Αφτέλι

Η παραλία Αφτελι είναι ένας μικρός ορμίσκος νότια του νησιού. Καταπράσινο τοπίο, με κάτασπρο βοτσαλάκι και το χρώμα της θάλασσας θα σας μαγέψει από το τυρκουάζ χρώμα. Μία μικρή παραλία που όποιος την επιλέξει θα ανταμειφθεί από το φυσικό κάλος. Η παραλία Αφτέλι απέχει μόλις πέντε λεπτά από το χωριό Εύγυρο.



Αγιοφίλι

Ακόμα μία παραλία της Λευκάδας πραγματικό στολίδι, είναι η παραλία Αγιοφίλι. Επιβλητικοί βράχοι με ασπρο ψιλό χαλικάκι και πεντακάθαρα νερά θα συναντήσετε στην ανατολική πλευρά του κόλπου της Βασιλικής. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, οπότε καλό είναι να εχέτε εφοδιαστεί με τα απαραίτητα.

Αμμούσω

Η βοτσαλωτή παραλία Αμμουσώ πρόκειται για ένα μικρό οργανωμένο κολπίσκο στο νότιο τμήμα της Λευκάδας. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες και στο πίσω μέρος από την παραλία υπάρχει μια καφετέρια / εστιατόριο. Η παραλία Αμμουσώ απέχει περίπου 20 λεπτά από τη Βασιλική.

Βασιλική

Η γνωστή παραλία της Βασιλικής βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού. Μεγάλου μήκους ακτογραμής που χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το ένα είναι μία παραλία με βότσαλο που υπάρχει και το κάμπιγκ της Βασιλικής, ενώ το δεύτερο τμήμα, το δυτικό, και το πιο γνωστό είναι η αγαπημένη των windsurf. Αξίζει να σημειώσουμε ότι συγκαταλέγεται στις δέκα καλύτερες του κόσμου και στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για windsurfing, Επίσης στην παραλία της Βασιλικής διεξάγεται το διεθνές φεστιβάλ watersports.

Γιαλός

Μία επίσης μεγάλη σε μήκος αμμώδης παραλία. Η παραλία Γιαλός βρίσκεται στο δυτικό μέρος της Λευκάδας που την προτιμούν αρκετοι κατασκηνωτές. Στην παραλία υπάρχουν καντίνες.

Δεσίμη

Η παραλία Δεσίμη βρίσκεται στο ανατολικό μέρος στην χερσόνησου του Βλύχου. Βοτσαλωτή παραλία που από το σημείο μπορείται να εξερυνήσετε τις σπηλιές που υπάρχουν κοντά. Επίσης υπάρχει και κάμπινγκ στην περιοχή.

Εγκρεμνοί

Από τις πιο εντυπωσιακές παραλιες του κόσμου. Δυστυχώς μετά τον σεισμό ένα μεγάλο μέρος της παραλίας δεν υπάρχει πια. Ελπίζουμε στο μέλλον μετά από συντηρήσεις να μπορέσει να φτάσει στα επίπεδα που ήταν.

Κάθισμα

Το Κάθισμα αποτελεί έναν προορισμό που επιβάλεται να επισκεφθούν όσοι πηγαίνουν στο νησί τη Λευκάδας. Μεγάλη παραλία πλήρως οργανωμένη, με πλήθος μαγαζιών με φανταστική λευκή βοτσαλωτή άμμο και με πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά. Να σημειώσουμε όταν σηκώνει κύμα, δημιουργείται ένα φανταστικό σκηνικό άλλα και επικίνδυνο!

Μικρός Γιαλός

Ένας μικρός κόλπος κοντά στο χωριό Πόρος. Η παραλία Μικρός Γυαλός αποτελείται από μία βοτσαλωτή ακτή. Στην περιοχή υπάρχουν μαγαζιά,ξενοδοχεία και εστιατόρια καθώς και ένα κάμπινγκ.

Μύλος

Πολύ όμορφη μεγάλη παραλία με λευκή βοτσαλωτή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.

Νυδρί

Το καταπράσινο Νυδρί έγινε γνωστό λόγω του μικρού νησιού που είχε ο Ωνάσης τον Σκορπιό. Η παραλία στο Νυδρί είναι οργανωμένη, με μαγαζιά για όλα τα γούστα από φαγητό και διασκέδαση. Η ακτή έχει βότσαλο, καθαρά κια ήρεμα νερά που την προτιμούν πολλες οικογένειες. Ο οικισμός Νυδρί είναι αναπτυγμένος τουριστικά κει έχει πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, εμπορικά καταστήματα κ.α

Άγιος Ιωάννης

Η παραλία Άγιος Ιωάννης αποτελεί ιδανικό προορισμό για αυτους που τους αρέσουν τα θαλάσσια σπορ, ιδίως windsurfing και kite surfing. Αρκετά κοντά από την πρωτεύουσα του νησιού με χαρακτηριστικό γνώρισμά οι κλασικοί ανεμόμυλοι. Η παραλία Αγίου Ιωάννη έχει πολλά μαγαζιά που θα σας καλύψουν τις ανάγκες των διακοπών σας.

Πευκούλια

Η φημισμένη παραλία Πευκούλια βρίσκεται βόρεια του Άγιου Νικήτα και μόλις 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Από τις ομορφότερες παραλίες της Λευκάδας, αμμουδερή με γαλαζοπράσινα νερά, που την επιλέγουν αρκετοί τουρίστες για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Πόρτο Κατσίκι

Η παραλία Πορτο Κατσίκη εχει ψηφιστεί η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και από τις καλύτερες παραλίες του κόσμού. Εντυπωσιακό τοπιο συνθέτουν τα απόκρυμνα βράχια με το κατάλευκο ψιλό βοτσαλάκι και τα καταγάλανα νερά. Για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να κατεβείτε αρκετά σκαλιά, αλλά όταν φτάσετε δεν θα θέλετε να φύγετε. Υπάρχει μία καφετέρια πριν αρχίσετε την κατάβαση των σκαλοπατιών όπου μπορείτε να απολαύσετε την μαγευτική θέα, του τόσο ξεχωριστού τοπίου.

Πηγή: infomust.gr

Προηγουμενο αρθρο
Αγρυπνία Αγίας Άννης στον Αη-Γιάννη στο Λιβάδι
Επομενο αρθρο
Απάντηση Θανάση Καββαδά στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. Άγγελος Σταγιάνος
    14 Ιουλίου 2018 at 08:29 — Απάντηση

    Αν κοιτάξεις, το βουνό, στην πρώτη φωτογραφία, μοιάζει με πρόσωπο Ινδιάνου σε προφίλ. Γι αυτό και όσοι πηγαίναμε, από πιο παλιά στο Κάθισμα (για ψάρεμα), λέγαμε πάμε στον Ινδιάνο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.