HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠαρουσίαση βιβλίου του Θανάση Χειμωνά στην ARTηρία

Παρουσίαση βιβλίου του Θανάση Χειμωνά στην ARTηρία

ARTηρια
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

“ ΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ ”
Συγγραφέας: ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Η Αθήνα της κρίσης. Διαδηλώσεις, επεισόδια, μαγαζιά που κλείνουν. «Αγανακτισμένοι» και «δόγμα του σοκ». Μια νεαρή γυναίκα, η Κατερίνα, προσπαθεί να αφουγκραστεί τον εαυτό της, γίνεται δέκτης της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, επιχειρεί αποδράσεις που μένουν ανολοκλήρωτες και ρίχνεται, με όλη τη δύναμη της ύπαρξής της, στον έρωτά της για τον Παύλο, έναν άντρα μυστηριώδη και ανεξιχνίαστο. Ερωτηματικά που αναζητούν απαντήσεις, συναισθήματα που ψάχνουν τρόπους να εκφραστούν σε έναν κόσμο που καταρρέει με πάταγο. Όλα σπαράγματα των «τελευταίων ημερών μας»…

Ο Θανάσης Χειμωνάς γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλολογία και Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και Δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με δύο διηγήματα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ – το πρώτο από τα οποία εντάχθηκε στη συλλογή διηγημάτων Έρωτας σε πρώτο πρόσωπο (εκδ. Κέδρος, 1997).

Το Ζούμε τις τελευταίες μας μέρες (Εκδόσεις Πατάκη, Μάρτιος 2013) είναι το έβδομο μυθιστόρημά του. Προηγήθηκαν τα Ραμόν (Εκδόσεις Κέδρος, 1998), Σπασμένα ελληνικά (Εκδόσεις Κέδρος, 2000), Ανεξιχνίαστη ψυχή (Εκδόσεις Πατάκη, 2003), Μπλε ώρα (Εκδόσεις Πατάκη, 2005), Ραγδαία επιδείνωση (Εκδόσεις Πατάκη, 2008) και Δεν την αγαπάω πια (Εκδόσεις Πατάκη, 2010). Τον Μάιο του 2002 το Ραμόν εκδόθηκε στη Γαλλία από τις εκδ. Alter Edit, ενώ τον Μάρτιο του 2003 ακολούθησαν τα Σπασμένα ελληνικά.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο ο Μελαχρινός Βελέντζας και ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς

Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 21.30
(είσοδος ελεύθερη)

www.artiria.gr
τηλ: 26450.22820

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Η σχεδία του Οδυσσέα από τον Μάριο Σίδερη
Επομενο αρθρο
Βόλτοι Εγκλουβής Λευκάδας: «Εδώ οι άνθρωποι συνομιλούν με το Θεό»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.