HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠαρουσίαση του βιβλίου της κ. Γιάννας Βλασσοπούλου «Δώδεκα Παλιές ιστορίες»

Παρουσίαση του βιβλίου της κ. Γιάννας Βλασσοπούλου «Δώδεκα Παλιές ιστορίες»

Φωτογραφίες και βίντεο Κώστας Πατρίκιος

ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γιάννας Βλασσοπούλου
Εκδόσεις Γαβριηλίδη, Αθήνα 2016

Ο Εκδοτικός Οίκος Γαβριηλίδη παρουσίασε σήμερα το πρώτο βιβλίο της Δασκάλας  κ. Γιάννας Βλασσοπούλου με τον τίτλο Δώδεκα Παλιές ιστορίες, «που διαδραματίζονται σ΄ ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας στη δεκαετία 1960-1970. Οι ήρωες τους άνθρωποι σκληροί και σκληραγωγημένοι, παθιασμένοι και ευάλωτοι, θύτες και θύματα των συνθηκών μιας δύσκολης ζωής και των καταπιεστικών ηθών ενός μικρού τόπου».

Οι ιστορίες είναι μικρές και ευκολοδιάβαστες, με πλούσιο ενδιαφέρον ιδιαίτερα για τη θέση της γυναίκας στην οικογένεια και γενικότερα στην κοινωνία, πριν από κάμποσα χρόνια, με πολλά στοιχεία τοπικής ντοπιολαλιάς: «Θέλω να τα γράψω έτσι όπως, όπως τα λένε οι άνθρωποι του χωριού μου» τόνισε η συγγραφέας, η οποία στο τέλος του βιβλίου παραθέτει γλωσσάριο με 327 λέξεις, που συχνά πυκνά μιλιούνται στο χωριό της και δίπλα την εξήγησή τους όπως : ετλόου του=η αφεντιά του, αϊτάρω= βοηθώ, δελόγκου=αμέσως, κλπ.

Πρόκειται για ένα βιβλίο, μικρού σχήματος με 188 σ., το οποίο οι παρουσιάστριες κ. Ίρις Καλκάνη- Αυδή, νομικός και συγγραφέας και η κ. Καλλιόπη Κύρδη, Εκπαιδευτικός, συγγραφέας χαρακτήρισαν ως εξαιρετικό ανάγνωσμα, το οποίο σηματοδοτεί μια περασμένη εποχή και προσφέρει στον αναγνώστη ζωντανές εικόνες της ζωής των ανθρώπων των μικρών κοινωνιών.

Γιάννα, Καλοτάξιδο το βιβλίο σου και με αγωνία περιμένουμε το επόμενο.
Θανάσης Μελάς

vlassopoulou_prosklhsh

Προηγουμενο αρθρο
Δόξας Λευκάδας: Ανεπιθύμητος ο διαιτητής Διαμαντής
Επομενο αρθρο
Ομιλία Θανάση Καββαδά στη Βουλή για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.