HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΠεριφορά του Επιταφίου της Παναγίας στην πόλη της Λευκάδας [Φωτό +video]

Περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στην πόλη της Λευκάδας [Φωτό +video]

Με μεγάλη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέστηκε απόψε το βράδυ η Λιτάνευση και περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας των Ξένων στην πόλη της Λευκάδας.

Ο ναός της Παναγίας των Ξένων βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα μια ανάσα από την πυρκαγιά. Χρειάστηκε -μπροστά στον κίνδυνο της φωτιάς- να εκκενωθεί με την συνδρομή των πιστών. Ήταν συγκλονιστικές οι εικόνες που αντικρίσαμε, όταν οι πύρινες γλώσσες της φωτιάς σε κάποια στιγμή έμοιαζαν να ακουμπούν την εκκλησία.

Ας μην ξεχνάμε πως πέραν της θρησκευτικότητας του χώρου η εκκλησία αποτελεί για την πόλη ένα ιστορικό μνημείο εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και ομορφιάς. Χτίστηκε το 1718. Διαβάστε για εκλησία της Πανάγιας των Ξένων [ΕΔΩ]

DSC_0129

Η περιφορά του επιταφίου ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Παναγίας των Ξένων διέσχισε την κεντρική αγορά και μέσω της οδού Δημάρχου Βερροιώτη επέτρεψε στον Ναό. Πραγματοποιήθηκαν δεήσεις στο Γηροκομείο, στο Νοσοκομείο, στην κεντρική πλατεία και στην πυρόπληκτη περιοχή.
Η Φιλαρμονική για μια ακόμα χρονιά συνόδευσε την Περιφορά.

Προηγουμενο αρθρο
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: Η Λευκάδα στον αυτόματο πιλότο
Επομενο αρθρο
Μαραντοχώρι – Γράφει ο Σπύρος Φλογαΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.