HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠεριφορά των Επιταφίων στην πόλη της Λευκάδας

Περιφορά των Επιταφίων στην πόλη της Λευκάδας

Καλός καιρός επικρατεί τις δυο τελευταίες μέρες στη Λευκάδα –ήταν το ζητούμενο αυτή την εποχή. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία σε πλήθος κόσμου να παρακολουθήσει την περιφορά των Επιταφίων στην πόλη της Λευκάδας. Αν συμπεράνουμε από την κοσμοσυρροή που παρακολούθησε την περιφορά των Επιταφίων πρέπει σήμερα να μπήκε πολύς κόσμος στο νησί μας για τον εορτασμό του Πάσχα.

Ο Επιτάφιος της Μητρόπολης βγήκε τελευταίος συνοδευόμενος από την μπάντα της Φιλαρμονικής. Aκολουθούσαν οι αρχές του νησιού και πλήθος κόσμου. Φέτος η Νέα Χορωδία και οι Αγιομαυρίτες έψαλαν τα εγκώμια του Επιταφίου τόσο στο Ναό της Ευαγγελίστριας όσο και κατά την περιφορά του Επιταφίου στην κεντρική αγορά. Όπως θυμούνται οι παλαιότεροι αυτό ήταν συνηθισμένο φαινόμενο τα παλιότερα χρόνια. Οι παρουσία των χορωδών έδωσε μια ξεχωριστή νότα στη Λιτανευτική πομπή.

Η φιλαρμονική για μια ακόμα χρονιά, έπαιξε το καθιερωμένο πένθιμο εμβατήριο από την όπερα Amleto του Franco Faccio, στην κεντρική πλατεία.(βίντεο μετά της φωτογραφίες)

Προηγουμενο αρθρο
Περιφορά του Επιταφίου στη Φανερωμένη
Επομενο αρθρο
Εργατικό Κέντρο: Συνεχίζουμε τους αγώνες για την Υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.