HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠλήθος κόσμου στην ενθρόνιση του Λευκάδιου μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου

Πλήθος κόσμου στην ενθρόνιση του Λευκάδιου μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου

Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, πολλών αρχιερέων, τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Αργοστολίου από το δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, τις τοπικές αρχές, εκπροσώπους του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, κληρικούς και πολύ λαό.

2

3

Εν συνεχεία, τη συνοδεία πομπής ο νέος μητροπολίτης, ο οποίος έφθασε στο νησί το πρωί, οδηγήθηκε στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας-Αναλήψεως Αργοστολίου, όπου ακολούθησε η τελετή της ενθρόνισής του.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο μητροπολίτης Λέρου Παΐσιος, ως εκπρόσωπος του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου και ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστασίου.

4

Ο μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος στον ενθρονιστήριο λόγο του, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε ότι θα είναι πιστός και άγρυπνος φύλακας της νήσου. «Πρώτος εις διακονία πάντων υμών και έσχατος εις διεκδίκηση τιμής», δήλωσε.

Αύριο, στις 7.30, ο νέος μητροπολίτης θα προεξάρχει αρχιερατικού συλλείτουργου στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου.

Κείμενο: www.news.gr
Φωτογραφίες: kefaloniapress.gr

Προηγουμενο αρθρο
Επιμελητήριο Λευκάδας: Υλοποίηση ημερίδας για κόκκινα δάνεια
Επομενο αρθρο
Κάλεσμα σε απεργία από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Λευκάδας «Άγγελος Σικελιανός»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.