HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΠλήθος πιστών κατά την περιφορά των Επιταφίων στην πόλη της Λευκάδας- [φωτό+βίντεο]

Πλήθος πιστών κατά την περιφορά των Επιταφίων στην πόλη της Λευκάδας- [φωτό+βίντεο]

Πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει από νωρίς στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης της Λευκάδας για την Περιφορά των Επιταφίων των ενοριακών ναών της Λευκάδας, η οποία ξεκίνησε με κάποια καθυστέρηση.

Πρώτος όπως γίνεται κάθε χρόνο πέρασε ο Επιτάφιος της ενορίας του Αγίου Νικολάου, για να ακολουθήσουν η ενορία της Παναγίας των Ξένων και των Αγίων Αναργύρων ταυτόχρονα και τελευταίος της ενορίας του Αγίου Μηνά.

Κατά τα καθιερωμένα ο Επιτάφιος της Ευαγγελίστριας (Μητρόπολης), με προπορευόμενη την Φιλαρμονική διέσχισε τον κεντρικό πεζόδρομο τελευταίος. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, ήταν επικεφαλής της ακολουθίας του Επιταφίου και ακολουθούσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του νησιού, με καταλήξει την κεντρική πλατεία της πόλης της Λευκάδας.

Η φιλαρμονική εκτέλεσε άψογα το καθιερωμένο πένθιμο εμβατήριο από την όπερα Amleto του Franco Faccio, στην κεντρική πλατεία.

Καλή Ανάσταση.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Επιτάφιος στην Ιερά Μονή Φανερωμένης [φωτό+βίντεο]
Επομενο αρθρο
Η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στο Δρυμώνα Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.