HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΠλούσιο φωτορεπορτάζ από το Lefkas Trail Run 2016

Πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Lefkas Trail Run 2016

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 9 Οκτώβρη στη Νικιάνα, οι αγώνες Ορεινού τρεξίματος (Lefkas Trail Run 2016) που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας σε συνεργασία με τον Φίλανδρο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Παρακολουθήσαμε την εκκίνηση των αγώνων, τον τερματισμό των αθλητών των 5 km καθώς και τον αγώνα των 600 μέτρων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά φέτος και απευθυνόταν σε παιδία.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του νησιού που απώτερο στόχο έχει -εκτός από την άθληση- την ανάδειξη και την προστασία του Δρυοδάσους των Σκάρων. Η διαδρομή των 23 χιλιομέτρων είναι από τις σημαντικότερες του νησιού όχι μόνο από φυσιολατρική άποψη όσο και για την ιστορική σημασία της.

Το δρυοδάσος των Σκάρων είναι ο πυρήνας της εκδήλωσης. Αποτελείται από ένα μοναδικό είδος βελανιδιάς (ρουπάκι), που αυτοφυώς αναπαράγεται για εκατοντάδες χρόνια. Στη διαδρομή τους οι αθλητές θα διανύσουν παλιά μονοπάτια, θα συναντήσουν παλιές εκκλησιές και θα απολαύσουν πανέμορφες εικόνες από τα Πριγκιπονήσια.

Η αίσθησή μας είναι ότι οι συμμετέχοντες στη φετινή εκδήλωση ήταν αισθητά λιγότεροι από πέρυσι. Η εκδήλωση ήταν σωστά οργανωμένη, αλλά κατά την άποψή μας, δεν προβλήθηκε αρκετά. Στάλθηκαν δυο ανακοινώσεις στα Μέσα ενημέρωσης σε διάστημα ενός μηνός.

Στον αγώνα έτρεξε και μια ομάδα αθλητών από την αδελφοποιημένη πόλη Leucate της Γαλλίας.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Σοφία Αραβανή και το αγωνιστικό μέρος, ο πρόεδρος του Φιλάνδρου Σπύρος Μαραγκός

Οι τρεις πρώτοι αθλητές από την διαδρομή των 23m είναι:
1) Αχιλλέας Χριστάνας με ρεκόρ διαδρομής 2.05, 2) Πέτρος Τυρολόγος 2.12.17 και 3) Γκιζλής Αριστείδης 2.12.27.

Παιδικό Lefkas Trail Run 2016 [Φωτό + βίντεο]

Προηγουμενο αρθρο
Η ανατολική παραλία της πόλης της Λευκάδας πριν την κατασκευή της Μαρίνας
Επομενο αρθρο
Όταν τα Φλαμίνγκο της Λιμνοθάλασσας πετούν, μοιάζουν με ένα απαλό ροζ σύννεφο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.