HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΠοια Προοδευτική Συμμαχία; Ο Κουρουμπλής ποζάρει με τον Αμβρόσιο

Ποια Προοδευτική Συμμαχία; Ο Κουρουμπλής ποζάρει με τον Αμβρόσιο

Άρωμα Λευκάδας: Πριν από την ανάγνωση του άρθρου θυμίζουμε πως ο κ. Κουρουμπλής στις 25 Μαρτίου, στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας ως υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς καμία άλλη κυβερνητική ιδιότητα, βρέθηκε στη Λευκάδα. Ο Αντιπερειφερειάρχης και ο Δήμαρχος, στα πλαίσια προφανώς κομματικής «αβροφροσύνης» και καταστρατηγώντας το τελετουργικό, του έδωσαν την πρωτοκαθεδρία στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο, παραχωρώντας του τιμές Υπουργού εν ενεργεία. Δες εδώ

Τρεις ημέρες μετά τη φιέστα στο Γαλάτσι όπου ο Τσίπρας επιχείρησε να παρουσιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως εκπρόσωπο της προοδευτικότητας στις ευρωεκλογές, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός συναντήθηκε με τον κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο της ακροδεξιάς και της αντιδραστικότητας, Μητροπολίτη Καλαβρύτων.

Το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στο Γαλάτσι το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία , θέλοντας να κάνει να ξεχαστεί η τετραετία σύμπραξης με τους ΑΝΕΛ και να συστήσει το κόμμα του ως ηγέτιδα δύναμη ενός «προοδευτικού» μετώπου απέναντι στην Ακροδεξιά εν όψει ευρωεκλογών.

Τρεις ημέρες αργότερα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, πρώην υπουργός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα υποψήφιος ευρωβουλευτής της… Προοδευτικής Συμμαχίας συναντήθηκε και ποζάρισε με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

Μάλιστα ήταν τόσο υπερήφανος για αυτή του τη συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στην Αχαΐα, που έκανε και τη σχετική ανάρτηση στα social media.

Αυτά για την προοδευτικότητα που δήθεν εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοί του.

O Αμβρόσιος δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση υπερσυντηρητικού ιεράρχη. Ο λόγος του είναι τοξικός, το κύρηγμά του είναι αυτό του μίσους. Ο Αμβρόσιος είναι ο κατ’ εξοχήν εκπρόσωπος της αντιδραστικότητας και του συντηρητισμού που δυστυχώς υπάρχουν στην Ελλάδα, ένας υμνητής της Ακροδεξιάς έναντι της οποίας έχει τάχα δημιουργήσει μέτωπο ο κ. Τσίπρας.

Ισως ο κ. Κουρουμπλής να το αγνοεί, αλλά ο Αμβρόσιος είναι ένας αμετανόητος χουντικός που έχει συγκρίνει τον διαβόητο Νίκο Ντερτιλή με τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη.

Εχει χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή «γλυκιά ελπίδα του λαού».

Είχε ευχηθεί «να σαπίσει το χέρι» του Νίκου Φίλη, όταν ο τελευταίος, ως υπουργός Παιδείας, επιχείρησε (ανεπιτυχώς λόγω ΑΝΕΛ και κ. Τσίπρα που τον απέπεμψε από την κυβέρνηση) να αλλάξει τον τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία.

Εχει καταδικαστεί σε φυλάκιση για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους για τις απίστευτες ύβρεις που είχε εξαπολύσει κατά των ομοφυλοφίλων . «…Αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή!…

Πιο πρόσφατα ο Αμβρόσιος κυκλοφόρησε βιβλίο με τον Αλέξη Τσίπρα σε στάση πεθαμένου μητροπολίτη. Τον ίδιο Τσίπρα, βέβαια, τον οποίο κάποτε τον χαρακτήριζε «λεβέντη», επειδή δήθεν έκανε σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Αυτόν λοιπόν τον ιεράρχη συνάντησε ο κ. Κουρουμπλής. Διότι καλές οι επικλήσεις περί Αριστεράς των δικαιωμάτων καλά και τα συνθήματα περί Προοδευτικής Συμμαχίας, αλλά ακόμα καλύτερες είναι οι ψήφοι που μπορούν να κατευθύνουν οι ιεράρχες όπως ο Αμβρόσιος.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο κ. Κουρουμπλής είπε στο news247.gr: «Εγώ διαφωνώ περισσότερο από όλους με τον Αμβρόσιο και του το έχω πει. Αλλά πήγα εκεί και ήταν και ο ίδιος. Να ξέρετε ότι η δημοκρατία είναι πιο μεγαλόψυχη και από τους ιεράρχες και έχει πολύ μεγάλη ανοχή»…

Πηγή: www.protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
«Σύγχρονη Λευκάδα» διοργανώνει ημερίδα για το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων
Επομενο αρθρο
Ανοιχτή συνέλευση πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.