HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠοιος αντιδήμαρχος θα εισπράξει το μπράβο, ο κ. Λύγδας ή ο κ. Λιβιτσάνος;

Ποιος αντιδήμαρχος θα εισπράξει το μπράβο, ο κ. Λύγδας ή ο κ. Λιβιτσάνος;

Ένα σχόλιο στο facebook του πολυγραφότατου Μάκη Μελά έγινε αφορμή για τις παρακάτω παρατηρήσεις που θα κάνω.

Μια γκρεμισμένη πινακίδα της τροχαίας τοποθετήθηκε στη θέση της σε δυο μέρες μετά από ανάρτηση στο facebook. Η Δημοτική Αρχή εισέπραξε μπράβο και ο Μάκης σχολίασε: «Έκανα λάθος, την εντολή να βιδωθούν ξανά και σωστά το στοπ και η απαγόρευση, δεν ήταν του κ. Γιάννη Λιβιτσάνου αλλά του κ. Σπύρου Λύγδα! Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, και για να μην δρέπει δάφνες… άλλος αντί άλλου!»

Τα ερωτήματα πολλά.
Μέχρι πότε τα αυτονόητα θα γίνονται πράξεις άξιες συγχαρητηρίων;
Μέχρι πότε ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι θα είναι διεκπεραιωτές και διαμεσολαβητές επίλυσης προβλημάτων της καθημερινότητας;
Αυτή πρέπει να είναι η δουλειά τους;
Κι αν όλη μέρα δέχονται τηλεφωνήματα και παρακολουθούν το facebook, ποτέ θα ασχοληθούν με τα μεγάλα και σημαντικά;
Πότε τέλος πάντων θα κόψουμε με το μαχαίρι τον παραγοντισμό, το «κατόπιν ενεργειών μου»;
Μήπως, δηλαδή, οι αντιδήμαρχοι αντί να σπεύδουν να μπαλώνουν τρύπες,  οργανώσουν τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε συντεταγμένα και ιεραρχημένα να λύνονται τα προβλήματα της καθημερινότητας;

Ο Δήμαρχος Τρικάλων πριν δημιουργήσει την τηλεφωνική υπηρεσία που καταχωρούνται τα προβλήματα των δημοτών, δημιούργησε υπηρεσίες τέτοιες, που παράγουν έργο. Η καταγραφή του προβλήματος είναι το ελάχιστο. Εκεί που χωλαίνει ο Δήμος δεν είναι η καταγραφή αλλά η λύση.

Οι υποδομές του Δήμου είναι το θέμα και κανένας δήμαρχος δεν το έχει αγγίξει. Είτε γιατί δεν θέλει να θίξει τα κακώς κείμενα είτε επειδή πιστεύει πως είμαστε ιθαγενείς και αρκούμαστε στα καθρεφτάκια. Η δουλειά του δημάρχου και των αντιδημάρχων δεν είναι να φωτογραφίζονται δίπλα στις βλάβες, δείχνοντας τάχα το ενδιαφέρον τους. Έχουν καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο να το δείξουν, μακριά από τις βλάβες. Οργανώνοντας σωστά τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Όταν π.χ. σκάβεται ένας δρόμος για την επισκευή μιας βλάβης ύδρευσης, πρέπει κάποιος να σημειώνει και να δρομολογεί την επισκευή του σε εύλογο χρονικό διάστημα. Όχι να σπεύδουν οι αντιδήμαρχοι να δίνουν λύση, μόλις ένας ταλαίπωρος και αγανακτισμένους δημότης,  φτάσει στο Δήμο και βάλει τις φωνές, ή αναρτήσει τα χάλι στο facebook.  Τόσα χρόνια είδαμε, πως αυτή η ταχτική δεν αποδίδει. Πολιτικά είναι τριτοκοσμική. Βράζουμε όλοι στο ζουμί μας, αγναντεύοντας… τα ατάραχα νερά της λιμνοθάλασσας!

Ας το σκεφτεί η νέα δημοτική Αρχή. Ας μην κολακευτούν από τα μπράβο, επειδή βίδωσαν μια ταμπέλα. Όλοι αυτοί που χωρίς λόγο τους λιβανίζουν ή οι δημότες που σήμερα τους λένε μπράβο, αύριο θα είναι οι πρώτοι που θα ρίξουν το… ανάθεμα, αν εισπράξουν μια από τα ίδια στην τετραετία.

Προηγουμενο αρθρο
Πλημμύρες - «Ας συνεργαστούμε για να προστατευτούμε»
Επομενο αρθρο
Συναγερμός στο Αντίρριο: Αναποδογύρισε ιστιοπλοϊκό από την κακοκαιρία, φόβοι για 2 νεκρούς

1 Σχόλιο

  1. κωστας
    24 Νοεμβρίου 2019 at 23:12 — Απάντηση

    “Μέχρι πότε τα αυτονόητα θα γίνονται πράξεις άξιες συγχαρητηρίων;”
    Περιμενα απο καιρο αυτη την ατακα για να πω οσα κι εσεις γραψατε αναφορικα με το αν πριν κανουν μια δουλεια δημαρχος κι αντιδημαρχοι,παρακολουθουν το FB…
    Βεβαια για ναμαστε πιο αντικειμενικοι,γραφουν τα..αυτονοητα επιτευγματα τους κι απο κατω η ομαδα…σχολιαζει με μεγαλα μπραβο.
    Νεα ηθη…..αλλα και κοντος ψαλμος!!!,παιδες..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.