HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠολιτιστική Εβδομάδα της Βενεζουέλας

Πολιτιστική Εβδομάδα της Βενεζουέλας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολιτιστική Εβδομάδα της Βενεζουέλας
Κονσέρτο «Μονοπάτια, Χορόπο από τη Βενεζουέλα» με το συγκρότημα «Ensamble Jirahara»
Από τις 8 μέχρι τις 14 Ιουλίου 2015
Αθήνα και Λευκάδα

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2015. Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα οργανώνει για το 2015, την Πολιτιστική Εβδομάδα της Βενεζουέλας με τη συμμετοχή του διάσημου συγκροτήματος «Ensamble Jirahara», απευθείας από τη Βενεζουέλα, το οποίο σε μια εντυπωσιακή περιοδεία στην Αθήνα και τη Λευκάδα, θα προσφέρει μοναδικές μουσικές παραστάσεις στο ελληνικό κοινό, από τις 8 μέχρι τις 14 Ιουλίου.

1

Το συγκρότημα «Ensamble Jirahara» θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το κονσέρτο «Μονοπάτια, Χορόπο από τη Βενεζουέλα» (Senderos, Joropo de Venezuela), αποτελείται από δύο διάσημους καλλιτέχνες με διεθνή καριέρα, την Μαρία Φερνάντα Γκονσάλες και τον Άλεξ Ντανιέλ Βάργας, οι οποίοι μέσω μιας μεγάλης ευρωπαϊκής περιοδείας θα προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να θαυμάσει τις βενεζουελάνικες «κόπλας» (στίχοι σύντομων τραγουδιών). Είναι ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που παντρεύει τα πιο αντιπροσωπευτικά στοιχεία της παραδοσιακής βενεζουελάνικης μουσικής, όπως τα μουσικά όργανα μπαντόλα (bandola), κουάτρο (cuatro), μαράκας (maracas) με το χορόπο (joropo), τον πλέον χαρακτηριστικό χορό της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βενεζουέλας.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Ensamble Jirahara είναι ο Λίμπνι Μπόσο (Libni Bozo), που ύστερα από μια βαθιά διερεύνηση και κατανόηση της φολκλόρ μουσικής, καλεί τους μουσικούς που ακολουθούν την ίδια γραμμή δράσης, να συμμετάσχουν στη δημιουργία θεαμάτων που φέρνουν το θεατή κοντά στις βενεζουελάνικες παραδόσεις.

Η Πολιτιστική Εβδομάδα της Βενεζουέλας θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα από τις 8 μέχρι τις 14 Ιουλίου, για την πραγματοποίηση έξι παραστάσεων στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Πετρούπολης, Κορυδαλλού, Σαρωνικού και στο νησί της Λευκάδας με σκοπό τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της προώθησης των πολιτιστικών ανταλλαγών, μέσω της συνεργασίας με Δημαρχεία, οργανισμούς και σωματεία ανά την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται ελληνικές ομάδες παραδοσιακών χορών σε μια απόπειρα ανταλλαγής πολιτιστικών στοιχείων ανάμεσα στους δυο λαούς, που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα.

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 20:30, η Πολιτιστική Εβδομάδα της Βενεζουέλας εγκαινιάζεται σε συνεργασία με το δήμο Αγίας Παρασκευής, στην 2ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, όπου οι ρυθμοί της Βενεζουέλας θα συναντηθούν με τη μουσική της διάσημης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας, Μαρίας Ρεμπούτσικας.

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 21:00, η ομάδα «Ensamble Jirahara», θα ταξιδέψει στο Δήμο Χαλανδρίου για να γεμίσει το Θέατρο Ρεματιάς με το ρυθμό του παραδοσιακού χορού της Βενεζουέλας.

Συνεχίζοντας, την Παρασκευή 10 Ιουλίου, η χορευτική ομάδα θα παρουσιάσει το φολκλορικό της θέαμα στο Δήμο Πετρούπολης στο Θέατρο Πέτρας, στις 21.00, με τη συμμετοχή της Ένωσης Ποντίων της Πετρούπολης-‘Ιλιον Εμμανουήλ Κομνηνός (λύρα και χορός) για μια αξέχαστη νύχτα.

Το όμορφο νησί της Λευκάδας θα υποδεχθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου, στις 21.00, την πολιτιστική βενεζουελάνικη ομάδα, στο Ανοιχτό Θέατρο της Λευκάδας.

Παρομοίως, ο Δήμος Κορυδαλλού θα ανοίξει τις πόρτες του Θεάτρου «Θανάσης Βέγγος» τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, στις 20:30, στην ομάδα «Ensamble Jirahara», που θα μοιραστεί τη σκηνή με το συγκρότημα «Guitarte Ensamble» (συμμετέχουν οι: Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρίστος Φάκλαρης, Φραγκούλης Καραγιαννόπουλος, Άννα Σαρτζίδου και Μαρία Παπαμιχαήλ) με την παράσταση «Ήχοι και μύθοι μέσα από την ιστορία»

Τέλος, την Τρίτη 14 Ιουλίου, στις 20:00, η ομάδα «Ensamble Jirahara» θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στην Ελλάδα, στο Θεατράκι της Παλαιάς Φώκεας, όπου θα πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή αποχαιρετιστήρια παράσταση με τη συμμετοχή του μουσικού Μιχάλη Τρεμουλιάρη (μπουζούκι).

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι εκδηλώσεις μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν χάρις στην αμέριστη συνεργασία της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και των δημαρχείων της Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Πετρούπολης, Κορυδαλλού, Σαρωνικού και της Λευκάδας ενώ θα παρίστανται οι δημοτικές αρχές και το διπλωματικό σώμα της Πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, έχει την τιμή να προσκαλέσει όλο το ελληνικό κοινό, καθώς και τη βενεζουελάνικη και τη λατινοαμερικάνικη κοινότητα, να παρευρεθούν σε αυτή την εβδομάδα εκδηλώσεων, με στόχο τη γνωριμία και την επαφή με τις πολιτιστικές πτυχές των δύο λαών.

Η είσοδος στIς εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

semana_cultural_afiche_lefkada_griego

semana_cultural_programa_de_mano2

Προηγουμενο αρθρο
Επιλογή Λευκαδίτη Ζωγράφου για την 6η Μπιενάλε του Πεκίνου
Επομενο αρθρο
Συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ στη Λευκάδα – Ομιλία Χρήστου Παπαδόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.