HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠολλά και ενδιαφέροντα σχεδιάζονται για την Άγγελου Σικελιανού

Πολλά και ενδιαφέροντα σχεδιάζονται για την Άγγελου Σικελιανού

Έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν ασχοληθεί με την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η είσοδος της πόλης μας. Η οδός Άγγελου Σικελιανού αποτελεί μια, από τις δυο κατευθύνσεις που υποχρεωτικά ακολουθεί ο ντόπιος και ο ξένος μπαίνοντας στο νησί. Το χειμώνα ο δρόμος είναι ένα απέραντο πάρκινγκ, παρότι στο συγκεκριμένο σημείο απαγορεύεται η στάθμευση.

Τόσο αυτοί που καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο τους όσο και οι υπεύθυνοι για την τήρηση της ευνομίας στην πόλη με την αδιαφορία τους, στερούν από τους πολίτες τη δυνατότητα να περπατήσουν δίπλα στο κανάλι, πάνω στο πεζοδρόμιο. Το χειμώνα τα αυτοκίνητα, το καλοκαίρι τα τραπεζοκαθίσματα, έχουν μετατρέψει την Άγγελου Σικελιανού σε απαγορευμένη ζώνη για τους κατοίκους.

Σε κάποιο διάλλειμα του τελευταίου Δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου, κ. Κώστας Βλάχος μου ανάφερε για τα σχέδια που έχει το Λιμενικό Ταμείο για την περιοχή. Όπως μου είπε, θα τοποθετηθούν κολωνάκια κατά μήκος του πεζοδρομίου και ενδιάμεσα θα τοποθετηθούν παγκάκια. Αν καλά κατάλαβα όλα αυτά θα γίνουν για να αποτρέπουν τα αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν την περιοχή. Θα τοποθετούνται την εποχή που θα αποσύρονται τα τραπεζοκαθίσματα.

Κανένας δεν είναι αντίθετος με προτάσεις που βελτιώνουν την άθλια εικόνα της περιοχής. Επαινούμε τις πρωτοβουλίες. Μόνο που για φέτος και μέχρι τον Οκτώβριο, εκ των πραγμάτων κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Όπου νάναι ξεκινάει η τουριστική περίοδος.

Δεν ξεχνάμε πως υπήρχαν και παλιότερα παγκάκια στην περιοχή καθώς και πολύ καλαίσθητες πέτρες σε σχήμα μπάλας ανάμεσα από τα παγκάκια. Όλα αυτά εξαφανίστηκαν σιγά – σιγά ως δια μαγείας.

Συμπέρασμα: όταν αδυνατούμε να εφαρμόσουμε το νόμο, που απαγορεύει τη στάθμευση, χτίζουμε «οχυρωματικά έργα» τα οποία με την πάροδο του χρόνου ξηλώνουμε! Έτσι το Λιμεναρχείο δεν δυσαρεστεί κανέναν μοιράζοντας κλίσεις και από την άλλη ξοδεύονται εκ νέου χρήματα, πράγμα που τονώνει την οικονομία. Οι πολίτες δεν «εκπαιδεύονται» να σέβονται τους νόμους, το δημόσιο χώρο και τα δικαιώματα των άλλων συμπολιτών τους.

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα: Μαγευτική ατμόσφαιρα στο νησί των ποιητών το Πάσχα
Επομενο αρθρο
Λουλούδιασαν και οι Μύλοι της Λευκάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.