HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΠου οφείλονται οι συχνές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης;

Που οφείλονται οι συχνές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης;

Σήμερα σημειώθηκε η 3η βλάβη της εβδομάδας στο δίκτυο ύδρευσης. Ήρθε να προστεθεί στις πολλές των προηγούμενων εβδομάδων.

Για όσους θυμούνται, κάτι ανάλογο είχε δημιουργηθεί και πέρυσι τέτοια εποχή, ίσως λίγο αργότερα. Συχνές βλάβες, με αδικαιολόγητη συχνότητα σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο.

Είχαμε γράψει πέρυσι στις 19 Οκτώβριου, 2015:
«Στο σπίτι μου όλο το καλοκαίρι ξεκινώντας από τον Μάιο μήνα και μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, είπαμε το νερό νεράκι. Οι βρύσες ίσα που έσταζαν. Τις τελευταίες 15 μέρες όμως κοντεύουμε να πνιγούμε από το νερό. Είναι τόση μεγάλη η πίεση του νερού, που κάθε φορά που ανοίγουμε τη βρύση, τραντάζεται σχεδόν το σπίτι. Αν κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο δίκτυο, εύκολα εξηγούνται οι συχνές βλάβες των τελευταίων ημερών. Ο πληθυσμός του νησιού το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται. Το νερό βρίσκει διέξοδο. Από τώρα και πέρα όμως που λιγοστεύουμε -με τη λογική σκεπτόμενη- θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να μειώνεται η πίεση του νερού που διοχετεύεται στο δίκτυο. Αυτό βέβαια είναι το αυτονόητο. Δεν μπορεί να μην το έχουν σκεφτεί οι αρμόδιοι! Αν και έχουμε αρκετές επιφυλάξεις για το κατά πόσο η λογική και ο κοινός νους, ευδοκιμούν στους εκάστοτε διοικούντες.»

Λίγες μέρες αργότερα ο υπεύθυνος για την ύδρευση αντιδήμαρχος, είχε παραδεχτεί στο δημοτικό συμβούλιο πως η μεγάλη πίεση του νερού, ήταν η αιτία για τις βλάβες.

Φέτος η πίεση του νερού, στο δικό μας τουλάχιστον σπίτι, επανήλθε νωρίτερα, στις αρχές σχεδόν του Σεπτέμβρη. Συμπίπτει όμως με το χρόνο που ξεκίνησαν οι βλάβες στο δίκτυο.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν ακόμα οι υπεύθυνοι να μην μείωσαν την πίεση του νερού στο δίκτυο. Μήπως να το κοιτάξουν;

Προηγουμενο αρθρο
Καλειδοσκόπιο: έκθεση παιδικού εργαστηρίου
Επομενο αρθρο
The Small Kitchens of Greece: Δείτε το πρώτο επεισόδιο από την Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.