HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας για το ασφαλιστικό.

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας για το ασφαλιστικό.

Πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, η εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας για το ασφαλιστικό.

Το θέμα της εκδήλωσης αφορούσε στις προωθούμενες από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα και στις θέσεις της ΛΑΕ.

Στην εκδήλωση μίλησε η Δέσποινα Σπανού, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ.

Στην ομιλία της τόνισε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις από την Κυβέρνηση θα οδηγήσουν σε πλήρη εκμηδενισμό τις επικουρικές συντάξεις και σε ραγδαίες μειώσεις τις κύριες συντάξεις με αποτέλεσμα οι ήδη περικομμένες καταβαλλόμενες αποδοχές θα περικοπούν τουλάχιστον κατά 40%, με τεράστιες συνέπειες για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία

Η ΛΑΕ υποστηρίζει την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια και την κατοχύρωση των συντάξεων

Θεωρεί, όμως, απαραίτητη προϋπόθεση την κατάργηση των μνημονίων, τη χρηματοδότηση των ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας για την αντιμετώπιση της ανεργίας και γενικότερα τη χάραξη μιας ριζοσπαστικής πολιτικής με στόχο τη συνολική διάσωση και της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ο ελληνικός λαός θα οργανώσει την αντίστασή του απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα και θα επιβάλλει με τους αγώνες του μια νέα πορεία για τη χώρα, που θα εξασφαλίζει αξιοπρέπεια και θα δίνει ελπίδα για το αύριο.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν από την Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας ο Γιάννης Καρτάνος ,από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ο Γιάννης Κακλαμάνης, από το Ε.ΠΑ.Μ η Ελένη Λογοθέτη.

clip_image002
Χαιρετισμός Γιάννη Καρτάνου
Χαιρετισμός Γιάννη Κακλαμάνη
Χαιρετισμός Γιάννη Κακλαμάνη
Χαιρετισμός Ελένης Λογοθέτη
Χαιρετισμός Ελένης Λογοθέτη

Τόσο από τους χαιρετισμούς όσο και από τη συζήτηση που ακολούθησε
τονίστηκαν οι ανάγκες κοινής δράσης για την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στη συζήτηση που ακολούθησε και στις παρεμβάσεις τονίστηκε η ανάγκη διαμόρφωσης ενός μετώπου ανατροπής.
Ενός μεγάλου αντιμνημονιακού, προοδευτικού,δημοκρατικού,
πατριωτικού μετώπου, για μια προοδευτική εναλλακτική λύση στη χώρα, χωρίς λιτότητα, φορολεηλασία, εθνική υποτέλεια.

45

Προηγουμενο αρθρο
8ος Μαθητικός Διαγωνισμός Φωτογραφίας Δήμου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Συλλόγου Ρωσόφωνων - Ρωσόφιλων Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.