HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Career Day Lefkada 2017» στη Λευκάδα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Career Day Lefkada 2017» στη Λευκάδα

«Career Day Lefkada 2017»

Επιχειρήσεις που αναζητούσαν προσωπικό, workshops τα οποία αποτέλεσαν οδηγούς απασχόλησης, διαδραστικές παρουσιάσεις. Όλα τα κομμάτια του πάζλ ήταν στη θέση τους και η εκδήλωση «Career Day Lefkada 2017» αποτέλεσε μια ξεχωριστή ευκαιρία επαγγελματικής στοχοθέτησης για τον ενεργό πληθυσμό του νησιού.

Η Equal Society, το Επιμελητήριο Λευκάδας και ο ΟΑΕΔ, την Κυριακή 19 Μαρτίου, ένωσαν τις δυνάμεις τους από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι και πλαισιωμένοι από επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, του marketing, των κατασκευών, της εστίασης και των ταχυμεταφορών ανέδειξαν ένα πολύπλευρο πλαίσιο με πολλαπλές ευκαιρίες διεκδίκησης μιας θέσης εργασίας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης και ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Λευκάδας, κ. Θεολόγος Δουβίτσας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την παράσταση αλλά και το ενδιαφέρον του κοινού κέρδισαν τα εργαστήρια συμβουλευτικής της Equal Society. Θεματικές όπως η σύνταξη βιογραφικού , οι τεχνικές συνέντευξης επιλογής και ο ρόλος των Social Media στην αναζήτηση εργασίας, κέντρισαν αναμφίβολα το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Οι κεντρικοί ομιλητές, ο πρόεδρος της Equal Society, κ. Σπύρος Φρεμεντίτης και η κα. Βαρβάρα Τσιμεράκη, επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ανέπτυξαν εις βάθος τα ζητήματα που ταλανίζουν όλους όσους βιώνουν την διαδικασία αναζήτησης της επόμενης επαγγελματικής ευκαιρίας υλοποιώντας μάλιστα ασκήσεις προσομοίωσης (role play) συνεντεύξεων επιλογής αλλά και μελέτες περιπτώσεων (case studies) ορθών βιογραφικών σημειωμάτων.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή των φοιτητών του ΤΕΙ Ιονίων νήσων γεγονός μάλιστα που οδήγησε τους δύο ομιλητές να ανανεώσουν το workshop και να το μεταφέρουν στους χώρους του Ιδρύματος το επόμενο διάστημα με τη συμμετοχή περισσότερων φοιτητών που αναζητούν τρόπους προετοιμασίας για την είσοδό τους στον επαγγελματικό στίβο.

Προηγουμενο αρθρο
Lefkada by night
Επομενο αρθρο
Θέσεις εργασίας στη Λευκάδα για αυτή την εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.