HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠραγματοποιήθηκε η σύναξη των εκπαιδευτικών για εορτή Τριών Ιεραρχών

Πραγματοποιήθηκε η σύναξη των εκπαιδευτικών για εορτή Τριών Ιεραρχών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 30 και το Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015 στην «Καταφυγή» η διήμερη Σύναξη των εκπαιδευτικών της περιοχής μας που συνδιοργάνωσαν, με την ευκαιρία της εορτής των προστατών της Παιδείας μας, Αγίων Τριών Ιεραρχών το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρία για τη φροντίδα των οικογενειών και των παιδιών στην αρρώστια και στο θάνατο «ΜΕΡΙΜΝΑ».

Το απόγευμα της Παρασκευής, 30 Ιανουαρίου 2015 και πραγματοποιήθηκε ομιλία, με θέμα: «Απώλειες στη ζωή του παιδιού» από την ψυχολόγο της «Μέριμνας» κ. Όλγα Μεταλληνού, η οποία περιέγραψε τον τρόπο που βιώνουν τα παιδιά (ανάλογα με την ηλικία τους) το θρήνο για την απώλεια ή την ασθένεια αγαπημένου τους προσώπου, τις ανάγκες τους, την αξία της αλήθειας και των ρεαλιστικών εκφράσεων, τη σημασία «να είναι εκεί» η οικογένεια, η σχολική κοινότητα, η ενοριακή σύναξη, έτοιμη να ακούσει το παιδί και να το στηρίξει.

Τους εκπαιδευτικούς καλωσόρισε πατρικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας π. Θεόφιλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής Δ.Ε. Λευκάδας κ. Μιλτιάδης Γκαμπρέλας και ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας κ. Παναγιώτης Μαρούσης, εκπροσωπώντας τον Διευθυντή Π. Ε. Λευκάδας κ. Φώτιο Σάντα.
Το επόμενο πρωί η ομάδα των εκπαιδευτικών που συμμετείχε, με το συντονισμό της κας Μεταλληνού, αναζήτησαν τρόπους για να στηριχθεί ουσιαστικά το παιδί που θρηνεί από τους εκπαιδευτικούς, τους συμμαθητές, τους κληρικούς, τους κατηχητές και γενικά τα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στο παιδί και στην οικογένεια που θρηνεί.

Γενική ήταν εκτίμηση πως η εκδήλωση είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους εκπαιδευτικούς και τους κατηχητές που συμμετείχαν, παρέχοντας πρακτικές ιδέες για ένα ζήτημα τόσο δυσάρεστο, αλλά τόσο ανθρώπινο και συνηθισμένο, που δεν πρέπει να μας βρίσκει σε αμηχανία, αλλά έτοιμους να σταθούμε πλάι στο παιδί που θρηνεί.

Εξάλλου, το πρωί της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας π. Θεόφιλος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λευκάδος, όπου εκκλησιάσθηκαν το 4ο Δημοτικό Σχολείο, το Μουσικό Σχολείο και το ΕΠΑ.Λ. Λευκάδος και στη συνέχεια παρακολούθησε την -αφιερωμένη στους Αγίους Τρεις Ιεράρχες- εορταστική εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Λευκάδος και ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Σχολείου, δίνοντας πατρικές ευχές σε εκπαιδευτικούς και παιδιά και μοιράζοντας αναμνηστικές ευλογίες.

Για την καλύτερη συμμετοχή των σχολικών ομάδων στη Θ. Λειτουργία, την ημέρα αυτή λειτούργησαν συνολικά οχτώ Ιεροί Ναοί στην πόλη της Λευκάδος.

Λευκάδα, 3 Φεβρουαρίου 2015

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

triwn ierarxwn (7)

triwn ierarxwn (1)

triwn ierarxwn (2)

triwn ierarxwn (3)

triwn ierarxwn (4)

triwn ierarxwn (5)

triwn ierarxwn (6)

Προηγουμενο αρθρο
Με απόφαση του ΣΤΕ κλείνει η μονάδα παραγωγής σκυροδέματος στο Βαθύ Μεγανησίου
Επομενο αρθρο
Ο Νίκος Δουβίτσας σε «Varoufakis look»!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.