HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου ελληνορωσικής φιλίας Μεγανησίου «ΓΚΟΡΛΙΤΣΑ»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου ελληνορωσικής φιλίας Μεγανησίου «ΓΚΟΡΛΙΤΣΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΓΚΟΡΛΙΤΣΑ»

Στα πλαίσια του «Έτους της Ρωσίας στην Ελλάδα και του έτους της Ελλάδας στην Ρωσία» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 13 Μαϊου 2016 η εκδήλωση του Συλλόγου ελληνορωσικής φιλίας Μεγανησίου «ΓΚΟΡΛΙΤΣΑ», με το όνομα «ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!» Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη ρώσικη κλασσική μουσική και στα έργα των παιδιών που πήρανε μέρος στον πρώτο διαγωνισμό ζωγραφικής που έγινε τον Απρίλιο στα δύο σχολεία Μεγανησίου και θα τον ακολουθήσει ο δεύτερος την νέα σχολική χρονιά, όπου τα παιδιά θα ζωγραφίσουν την ελληνική κλασσική μουσική.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου όλα τα παιδιά που συμμετείχαν πήραν βραβεία για την καταπληκτική έκφραση της ρώσικης κλασσικής μουσικής στις ζωγραφιές τους. Επίσης, πήραν χειροποίητα δώρα αντιπροσωπευτικά της ρώσικης παραδοσιακής τέχνης που διάλεξε και έφερε από την Μόσχα το μέλος του Συλλόγου η κα Σίτνικοβα Νίνα. Για αυτό στην εκδήλωση έγινε και έκθεση ρώσικης λαϊκής τέχνης προκειμένου τα παιδιά να μάθουν περισσότερα για τα διαφορετικά είδη τέχνης. Κάθε παιδί παρέλαβε και ένα CD με κομμάτια ρώσικης κλασσικής μουσικής, που διάλεξε ο Σύλλογος «ΓΚΟΡΛΙΤΣΑ».

Στην εκδήλωση τα παιδιά και όλοι οι καλεσμένοι απόλαυσαν διαφορετικά έργα των ρώσων συνθετών που τα συνόδευσε η προβολή των έργων και η βράβευση των παιδιών. Όλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για την ζωή των πιο ξεχωριστών ρώσων συνθετών καθώς επίσης και των παγκόσμια γνωστών σύγχρονων ρώσων πιανιστών και μαέστρων. Απόλαυσαν βίντεο και φωτογραφίες μέρους των ρώσικων κλασσικών μπαλέτων.

Θέλουμε να πούμε ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου Μεγανησίου που συμμετείχαν στο πρώτο διαγωνισμό ζωγραφικής (και στον Μάρκο Ρομποτή από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Λευκάδας):

Αργύρη Γεωργία
Αργυρός Αποστόλης
Αυγερινού Ευτυχία
Γαβρίλης Αλέξανδρος
Καλλίνικος Στάθης
Καλλίνικου Εβελίνα
Κατωπόδης Αντρέας
Κατωπόδης Κωνσταντίνος
Κατωπόδης Πέτρος
Κόκα Πάολα
Κονιδάρης Δημήτρης
Κονιδάρη Ίλια
Κονιδάρη Μαρία
Κονιδάρη Σεμίνα
Κονιδάρη Σοφία-Νίνα
Κοντογιώργης Κωνσταντίνος
Μακρυγεώργου Νίκη
Νταρζέζα Γιώργος
Πατσουλίνης Γιώργος
Πατσουλίνης Άγγελος
Πολίτη Ευδοκία
Πολίτη Χριστίνα
Σκλαβενίτη Ζωή
Τσίνα Ελισσάβετ
Τρούσαϊ Ιωάννα
Φερεντίνου Σίλια.

Ευχαριστούμε θερμά τους διευθυντές των σχολείων μας, την κα Ζωή Δημοπούλου και τον κο Πάνο Δάγλα, αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν το πρόγραμμά μας, καθώς επίσης και τον Αντιδήμαρχο Μεγανησίου κο Κονιδάρη Θανάση για τη βοήθειά του.

Ευχαριστίες σε όλα τα μέλη και φίλους του Συλλόγου που αγαπούν την Ρωσία και μας συνοδεύουν σε κάθε προσπάθεια να πραγματοποιηθούν οι ιδέες μας. Ευχαριστούμε για τις ομιλίες τους, την Προϊσταμένη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας κα Μαρία Ρούσσου, τον εκπρόσωπο της Ι.Μ. Λευκάδας και Ιθάκης τον πάτερ Αθανάσιο Κοσμά, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας της Λευκάδας κο Κούρτη Φίλιππο, τις εκπαιδευτικούς κα Πανωραία Μάντζαρη και κα Ακριβή Μεταξά, τον πάτερ Βαγγέλη Αρώνη και τον κο Νίκο Ζαβιτσάνο που μας βοήθησε με τα οπτικουαστικά μέσα στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

Ευχόμαστε στον επόμενο διαγωνισμό ζωγραφικής να συμμετέχουν περισσότερα παιδιά και να αποκτήσουν γνώση μέρους του πολιτισμού των δυο χωρών που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου
Ελένα Σίτνικοβα

Προηγουμενο αρθρο
Καλοκαιρινά Τμήματα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας
Επομενο αρθρο
Έφτασε σήμερα στο Νυδρί το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.