HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίων Νήσων

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίων Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίων Νήσων

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίων Νήσων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, στα Παλαιά Ανάκτορα.

Η εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τη Χορωδία Κέρκυρας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και μάγεψε το κοινό.

Οι παιδικές φωνές και οι φωτισμοί δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο σκηνικό στα Παλαιά Ανάκτορα και γοήτευσαν τους χορωδούς και τους συνοδούς τους που ήρθαν στην Κέρκυρα από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της ΠΙΝ.

Συγκεκριμένα πήραν μέρος οι χορωδίες:

1 . ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΕΥΗΧΟΝ»ΖΑΚΥΝΘΟΥ. Διευθύνει : κ. Παναγιώτα Παυγέλου
2 ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ (ALLIANCE FRANCAISE). Διευθύνει : κ. Άγγελος Μουρελάτος
3 . ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΟΡΦΕΥΣ» ΛΕΥΚΑΔΑΣ. Διευθύνει : κ. Ελένη Περδικάρη
4 . ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΞΩΝ. Διευθύνει : κ. Αntony Ivanov
5 . ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Διευθύνει : κ. Χριστίνα Καλλιαρίδου.

Από το πρωί του Σαββάτου οι μικροί χορωδοί ξεχύθηκαν στους δρόμους της Κέρκυρας και με το δικό τους τρόπο προσκάλεσαν τους Κερκυραίους και τους επισκέπτες της πόλης να παρακολουθήσουν την απογευματινή παράσταση. Την παρέλαση όλων των παιδικών χορωδιών συνόδεψε η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, δίνοντας ξεχωριστό τόνο στη διοργάνωση.
Είχε προηγηθεί ημερίδα στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας με εισηγήτρια την καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου Μιράντα Καλδή, με θέμα τη χορωδιακή μουσική και τα παιδιά, την οποία παρακολούθησαν τα μέλη όλων των χορωδιών.

Καλωσορίζοντας τις παιδικές χορωδίες, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί παρά τις αντιξοότητες, το Φεστιβάλ πήρε σάρκα και οστά, φέρνοντας κοντά παιδιά από τα Ιόνια Νησιά και δείχνοντας στη νεολαία το δρόμο να ασχοληθεί με τον πολιτισμό, που στα Ιόνια Νησιά, αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

“Η εκδήλωση αυτή, όπως και το Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ιονίων Νήσων, έχουν κοινά καθώς απευθύνονται στη νεολαία των Ιονίων Νήσων και δημιουργούν δέλεαρ για τους μικρούς Ιόνιους να λάβουν μέρος σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Είμαστε υπερήφανοι που δημιουργήσαμε μικρές εστίες συγκέντρωσης και συνεργασίας της νεολαίας των νησιών μας και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε κάθε χρονιά, να προσφέρουμε περισσότερο και να κάνουμε θεσμό αυτές τις εκδηλώσεις”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, ευχαριστώντας τη Χορωδία Κέρκυρας για τη συνεργασία και την καθοριστική της συμβολή στη διοργάνωση και συγχαίροντας τους μικρούς χορωδούς, τους μαέστρους των Χορωδιών και όλους τους συντελεστές.

Ραντεβού του χρόνου, στην 3η διοργάνωση του Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίων Νήσων!

20161001_200348-1

20161001_202512-1

20161001_204325-1

20161001_210323-1

20161001_212410-1

Προηγουμενο αρθρο
Προσκλήσεις περιφερειακών Συμβουλίων
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση από τον Δήμο για τη λειτουργία ραδιοφωνικού Σταθμού Καρυάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.