HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΠραγματοποιήθηκε στον κήπο της Βιβλιοθήκης εκδήλωση με τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό

Πραγματοποιήθηκε στον κήπο της Βιβλιοθήκης εκδήλωση με τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το απόγευμα του Σαββάτου, 6 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας εκδήλωση με καλεσμένο τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό, με αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου του βιβλίου Λίγες και Μια Νύχτες, από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Τον αγαπημένο συγγραφέα προλόγισε η προϊσταμένη της ΔΒΛ, Μαρία Ρούσσου.
Για το έργο του Ισίδωρου Ζουργού μίλησαν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της ΔΒΛ Γιάννης Γαρύφαλλος, ιστορικός των επιστημών, Μπάμπης Ευσταθόπουλος, μαθηματικός, Ελένη Μαμούρα, φιλόλογος και Μαρία Τασοπούλου, φιλόλογος.

Ο Ισίδωρος Ζουργός είναι ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους Έλληνες συγγραφείς. Το πλούσιο έργο του κινείται, ως επί το πλείστον, στο χώρο του ιστορικού μυθιστορήματος, με τρόπο πολύ επιτυχημένο, κατά γενική ομολογία.

Είναι ένας ακάματος εργάτης της λογοτεχνίας, ο οποίος μελετάει πολύ και βαθιά τα θέματα με τα οποία προτίθεται να ασχοληθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα βιβλία του να είναι ιστορικά ακριβή και να ανασυνθέτουν τις εικόνες του παρελθόντος με συναρπαστική ζωντάνια.

Σε αυτό βοηθάει η πολύ καλή χρήση της γλώσσας, που, μαζί με την συναρπαστική πλοκή, καθιστούν τα πολυσέλιδα βιβλία του Ισίδωρου Ζουργού εξαιρετικά ευκολοδιάβαστα.

Το πιο πρόσφατο κομμάτι της εργογραφίας του, Λίγες και Μια Νύχτες, παραμένει στα υψηλά επίπεδα λογοτεχνικής γραφής στα οποία μας έχει συνηθίσει ο συγγραφέας, περιδιαβαίνοντας την ιστορία του σύντομου 20ου αιώνα, για άλλη μια φορά με σταθερό σημείο την Θεσσαλονίκη.

Ο Ισίδωρος Ζουργός στην τοποθέτησή του μίλησε για το σύνολο του έργου του, με ένα λόγο χαρισματικό, ο οποίος σαγήνευσε τους βιβλιόφιλους που προσήλθαν στον όμορφο κήπο.
Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις με σαφήνεια και χιούμορ και κέρδισε τις καρδιές μας ξανά, αυτή τη φορά δια ζώσης, με την προσήνεια και την αμεσότητά του.
Τον ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε και τον περιμένουμε σύντομα για μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Ευχαριστούμε επίσης τους φίλους της Βιβλιοθήκης και της Λέσχης Ανάγνωσης για την παρουσία τους, παρά τις όχι τόσο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Τα μέλη της Λέσχης ανάγνωσης της ΔΒΛ

Προηγουμενο αρθρο
Συνελήφθη 48χρονος στη Νικιάνα Λευκάδας για καλλιέργεια κάνναβης
Επομενο αρθρο
Πρόσληψη ναυαγοσωστών στον Δήμο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.