HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠραγματοποιήθηκε το πρώτο Μεσογειακό IEEE TISP Workshop

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Μεσογειακό IEEE TISP Workshop

Όταν οι δάσκαλοι γίνονται και πάλι παιδιά

Μέσα σε ένα γιορτινό και Χριστουγεννιάτικο κλίμα, 65 συμμετέχοντες από Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία, Βοσνία, Μάλτα και Παλαιστίνη, δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα γεμάτη χαρά. Με τη διάχυση του ενθουσιασμού σε όλο το χώρο, το 1ο Μεσογειακό IEEE TISP Workshop χαρακτηρίστηκε επιτυχές.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διήμερου συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες αλλά και τρεις βιωματικές δραστηριότητες. Ship the chip, Measuring the wind και το Tall tower ήταν οι τρεις δραστηριότητες που απορρόφησαν τους συμμετέχοντες, κάνοντας τους να σκεφτούν και να συνεργαστούν, με σκοπό τη δημιουργία τριών διαφορετικών κατασκευών.

Επαγγελματίες μηχανικοί – μέλη του IEEE, καθηγητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και φοιτητές – μέλη του IEEE ήταν οι συμμετέχοντες του συνεδρίου.

Το IEEE TISP – Teacher In-Service Program, σηματοδοτεί ήδη 10 χρόνια δράσης. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, έχει προσφέρει τη δυνατότητα σε καθηγητές αλλά και στα μέλη του IEEE να συνεργαστούν, προτείνοντας μια νέα προσέγγιση στην εκπαίδευση. Κατά την υιοθέτηση βιωματικών προσεγγίσεων μάθησης, οι μαθητές μαθαίνουν και γνωρίζουν το επάγγελμα του μηχανικού, μέσα από μια παραγωγική για τους ίδιους διαδικασία, ενώ την ίδια στιγμή αναπτύσσουν μοναδικές δεξιότητες.

Το IEEE πρόκειται για τον μεγαλύτερο επαγγελματικό οργανισμό, ο οποίος προωθεί τη χρήση της καινοτομίας και της τεχνολογικής αριστείας, προς όφελος της κοινωνίας. Το IEEE και τα μέλη εμπνέουν την παγκόσμια κοινότητα ώστε να καινοτομεί για ένα καλύτερο αύριο μέσα από ένα σύνολο εξαιρετικών ερευνητικών δημοσιεύσεων, συνεδρίων, προτύπων τεχνολογίας, καθώς και των επαγγελματικών και εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων.

Παίρνοντας το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο, αυτό της γνώσης, όλοι οι συμμετέχοντες γέμισαν ιδέες για ένα νέο και παραγωγικό έτος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε στο site του workshop στο http://sites.ieee.org/greece-tisp/

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής εύχονται χαρούμενα Χριστούγεννα και υγεία σε όλους, αλλά και ένα δημιουργικό 2016, με το βίντεο που ακολουθεί.

ieeematerials

participants

participants2

talltower

Προηγουμενο αρθρο
Δελτίο Τύπου Α.Γ.Α Ευκλέα Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ευχαριστίες και Ευχές από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «ΦΑΡΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.