HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΠριμ 15.000 ευρώ για κατόχους μικρών εκμεταλλεύσεων ως 50 ετών

Πριμ 15.000 ευρώ για κατόχους μικρών εκμεταλλεύσεων ως 50 ετών

Τόνωση του εισοδήματος σε παραγωγούς που δεν πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο καθεστώς των Νέων Αγροτών, δηλαδή είναι έως 50 χρονών και κατέχουν μικρές εκμεταλλεύσεις μέχρι 0,5 ΜΑΕ, δίνει υπό τη μορφή πριμ έως 15.000 ευρώ, το νέο Μέτρο 6,3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Β’ Πυλώνα, με τις πρώτες προσκλήσεις να αναμένονται στις αρχές του 2016.

Το πριμ αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους για να καλύψει διάφορες δαπάνες και να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, στα πρότυπα που έχουν «τρέξει» ως σήμερα τα προγράμματα των Νέων Αγροτών. Δηλαδή, μπορεί ο αγρότης με το πριμ να καλύψει δαπάνες για:

Απόκτηση γης
Αγορά ζωικού ή φυτικού κεφαλαίου
Απόκτηση εξοπλισμού

Κάλυψη ιδίας συμμετοχή σε χρηματοδοτικά εργαλεία ή άλλα σχέδια, λειτουργικά όπως το μισθολογικό κόστος).
Δικαιούχοι της ενίσχυσης θα είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα για τα οποία ισχύουν τα εξής (κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης) οι οποίοι θα αναλάβουν δεσμεύσεις που θα έχουν διάρκεια συνολικά 7 έτη, και τα επιχειρηματικά τους σχέδια θα πρέπει να υλοποιούνται κατά τη διάρκεια των επόμενων 4 ετών από των χρόνο ένταξής τους.

ΠΗΓΉ: www.agronews.gr

Προηγουμενο αρθρο
Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη για τα έργα ΕΣΠΑ στις Π.Ε. Κέρκυρας και Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Τηλεοπτικό Σποτ για Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.