HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΠροβλέψεις για νέο ρεκόρ στον τουρισμό το 2016

Προβλέψεις για νέο ρεκόρ στον τουρισμό το 2016

Χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό θα είναι, όπως όλα δείχνουν, και το 2016, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Το 2015 αριθμός των τουριστών αυξήθηκε σε περίπου 26 εκατομμύρια, από 22 εκατομμύρια το 2014. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ανοδική είναι και η πορεία των εσόδων από τον τουρισμό: Από 14,3 δισεκατομμύρια το 2014 ανήλθαν στα 14,5 το 2015.

Το 2016 αναμένονται τουλάχιστον 2 εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες, κυρίως από τη Ρωσία. Οι πιο αγαπητοί τουριστικοί προορισμοί των Ρώσων ήταν μέχρι πρόσφατα η Αίγυπτος και η Τουρκία. Μετά τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά, αλλά και την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία όλα δείχνουν ότι οι Ρώσοι θα στραφούν σε άλλους προορισμούς και κατά προτίμηση στην Ελλάδα.

Το πιθανότερο είναι ωστόσο ότι δεν θα επισκεφθούν την Ελλάδα και τα 4,5 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες που πέρυσι έκαναν διακοπές στην Τουρκία. Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι λόγω του υψηλότερου μισθολογικού κόστους αλλά και των υψηλότερων φόρων, σχεδόν τρεις φορές ακριβότερές από ό,τι ένα ταξίδι στην Τουρκία ή την Αίγυπτο.

Εκτός αυτού, λόγω του αδύναμου ρουβλίου, πολλοί Ρώσοι δεν αναμένεται να ταξιδέψουν το επόμενο έτος για διακοπές στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά όμως το 2016 αναμένονται και στην Ελλάδα αρκετές εκατοντάδες Ρώσοι.
Αύξηση θα σημειώσει, όπως όλα δείχνουν, και ο αριθμός των Γερμανών τουριστών. Αρκετοί από τους μεγάλους γερμανικούς tour operators προσφέρουν για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο περισσότερα ξενοδοχεία στους ενδιαφερόμενους σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: Deutsche Welle

Προηγουμενο αρθρο
Τι είναι το Παγωμένο Φεγγάρι που θα φωτίσει απόψε τον ουρανό
Επομενο αρθρο
Καντάδες της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.