HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠροδημοσίευση των προγραμμάτων «Επιχειρούμε Δυναμικά» & «Επιχειρηματική Ευκαιρία»

Προδημοσίευση των προγραμμάτων «Επιχειρούμε Δυναμικά» & «Επιχειρηματική Ευκαιρία»

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστή στα μέλη του και σε κάθε ενδιαφερόμενο τη προδημοσίευση των δύο εμπροσθοβαρών δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 ύψους 100 εκ. ευρώ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανέργους.

Προδημοσίευση του Προγράμματος «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ»

Το Πρόγραμμα «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ» εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και έχει ως βασικό στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των ΜΜΕ.
Στο Πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν πρόταση :
Υφιστάμενες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ, που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στους οκτώ (8) στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ (εκτός του Τουρισμού): Αγροδιατροφή/Βιομηχανία Τροφίμων, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενέργεια, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας, Υγεία, Υλικά -Κατασκευές, Πολιτιστική – Δημιουργική Βιομηχανία.
Εξαιρούνται οι δραστηριότητες που δεν στηρίζονται από το ΕΤΠΑ (ΕΚ. 1301/2013) και τον Κανονισμό για τις Ενισχύσεις Ήσσονος Σημασίας-Deminimis, (ΕΚ.1407/2013), καθώς επίσης και οι δραστηριότητες οι σχετικές με την εστίαση, το λιανικό εμπόριο και τον τουρισμό.
Οι επιλέξιμες κατηγορίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα τύχουν επιχορήγησης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, θα ορισθούν στην προκήρυξή της.
Για τις ανάγκες του προγράμματος (και μόνο) χαρακτηρίζεται ως υφιστάμενη, επιχείρηση αυτή που έχει κλείσει τουλάχιστον μία (1) πλήρη διαχειριστική χρήση.
Οι επιχειρήσεις θα ενισχυθούν προκειμένου να αναβαθμιστούν μέσω της αύξησης των επενδύσεων για τον τεχνολογικό και εμπορικό εκσυγχρονισμό τους, την υιοθέτηση της χρήσης των ΤΠΕ, την αύξηση του βαθμού τυποποίησης και πιστοποίησης των προϊόντων, την ανάπτυξη ποιοτικά ολοκληρωμένων υπηρεσιών, τη βελτίωση της ποιότητας προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Συγχρόνως, με τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, αναμένεται να ενισχυθούν οι ικανότητες του παραγωγικού δυναμικού και να επιτευχθεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ.

Προδημοσίευση του Προγράμματος: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

ΔΥΝΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ της δράσης είναι οι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ μέχρι την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. και οι οποίοι δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα ή ελευθέριο επάγγελμα από την 1/1/2014 έως και την ημερομηνία της προκήρυξης του προγράμματος.
ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ είναι η στήριξη για την ανάπτυξη υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας που θα συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα στοχεύει:
> Στη δημιουργία νέων, καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρήσεων και
> Στην ενίσχυση της απασχόλησης με την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου
Η δράση εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 του ΕΠΑΝΕΚ: «Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις», και συγκεκριμένα, στον ειδικό στόχο: 2.1 «Αύξηση της υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας και αυτοαπασχόλησης» και την επενδυτική προτεραιότητα: «Αυτοαπασχόληση, επιχειρηματικότητα και δημιουργία επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων».

Υπογραμμίζεται ότι αναμένεται η οριστική προκήρυξη των προγραμμάτων για την οποία θα ενημερωθείτε με νεώτερη ανακοίνωση.
Δείτε συνημμένα τις περιλήψεις των προδημοσιεύσεων των παραπάνω δράσεων.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Για να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις των προγραμμάτων.

ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ -> ΕΔΏ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ -> ΕΔΩ

Προηγουμενο αρθρο
Τα βιβλία είναι καθρέφτες...
Επομενο αρθρο
Πανλευκάδιος: Όλοι στο Γήπεδο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.