HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠροληπτικοί καθαρισμοί ρεμάτων από την Π.Ε. Λευκάδας

Προληπτικοί καθαρισμοί ρεμάτων από την Π.Ε. Λευκάδας

Δελτίο Τύπου

Προληπτικοί καθαρισμοί ρεμάτων από την Π.Ε. Λευκάδας για την αντιπλημμυρική θωράκιση του νησιού

Εργασίες καθαρισμού της κοίτης και των πρανών ρεμάτων και χειμάρρων πραγματοποιεί η Π.Ε. Λευκάδας, για την αντιπλημμυρική θωράκιση των υποδομών και την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών.

«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος είναι ύψιστη προτεραιότητα για εμάς. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την αυτοψία μου μαζί με τους Τοπικούς Προέδρους σε υδατορέματα που παρουσιάζουν επικινδυνότητα, τα συνεργεία μας έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις σε όλα τα σημεία που εντοπίσαμε. Θέλω να συγχαρώ τις Υπηρεσίες της Π.Ε. Λευκάδας για τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποτελεσματικότητά τους» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, κατά την επίσκεψή του, μαζί με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Αντώνη Θεοχάρη, στις εργασίες καθαρισμού στη Βασιλική (τη Δευτέρα 14/10) και το Καλιγώνι (την Τρίτη 15/10).

Προτεραιότητα έχει δοθεί σε περιοχές που έχουν παρουσιάσει σημαντικά πλημμυρικά φαινόμενα κατά το πρόσφατο παρελθόν, ήτοι στα υδατορέματα «Ρουπακιάς» και «Καναλί» στη Βασιλική, «Δημοσάρης» στο Νυδρί, και «Αγγελοπούλα» και «Βάρδα» στο Καλιγώνι, και στη συνέχεια οι εργασίες θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές που κρίνονται απαραίτητες. Οι εργασίες υλοποιούνται κατά βάση εντός της κοίτης των ρεμάτων, ενώ όπου απαιτείται πραγματοποιείται και καθαρισμός και αποκατάσταση των πρανών.

«Βασικό μας πιστεύω είναι Πρόληψη, που βασίζεται στην καλή συνεργασία, στον αποτελεσματικό σχεδιασμό και στην έγκαιρη επέμβαση. Ενόψει και της χειμερινής περιόδου, συνεργαζόμαστε με τους εμπλεκόμενους φορείς, αξιοποιούμε την εμπειρία από το παρελθόν και υλοποιούμε έγκαιρα προληπτικές παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία» ανέφερε ο ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας υπογραμμίζοντας ότι: «Δυστυχώς, λόγω της κλιματικής αλλαγής, η συχνότητα των αιφνίδιων και παρατεταμένων βροχοπτώσεων αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον. Θα πρέπει και οι Δήμοι και οι Τοπικές Κοινότητες να προχωρήσουν έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες εργασίες για τον έγκαιρο καθαρισμό φρεατίων και γενικότερα σημείων που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, ενώ και οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι και να ακολουθούν τις οδηγίες αυτοπροστασίας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.».

Δείτε Οδηγίες Προστασίας στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο σύνδεσμο https://www.civilprotection.gr/el/guidelines

Προηγουμενο αρθρο
Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας στην Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Απονομή βραβείου στην μνήμη Παναγιώτη- Ελένης Ροντογιάννη 2019 απο τον Δήμο Μεγανησίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.