HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠρος συγχώνευση τα νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας

Προς συγχώνευση τα νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας

Προς συγχώνευση φαίνεται πως οδηγούνται τα δύο Νοσοκομεία της Πρέβεζας και της Λευκάδας μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Εκεί οδηγείται η κατάσταση, που όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, είναι κάτι που «προβλέπουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις των κυβερνήσεων και της παρούσας περιλαμβανομένης».

Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση «Με μια πρόταση – βόμβα μεγατόνων η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας εμμέσως αποκαλύπτει ότι δεν πρόκειται να ενισχυθούν με προσωπικό τα νοσοκομεία της περιοχής μας και ουσιαστικά προαναγγέλλει την λειτουργική συγχώνευση αρχικά τομέων και κλινικών των ΓΝ Πρέβεζας και ΓΝ Λευκάδας ανοίγοντας το δρόμο για τη συγχώνευση των δυο νοσοκομείων».

Γνωστό πλέον είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει από την αρχή της χρονιάς και αφορά στην λειτουργία της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το οποίο, όπως προτάθηκε, «αποκαταστάθηκε» με την εναλλάξ εφημερία με αυτό της Λευκάδας.

Τώρα αυτό φαίνεται πως οδηγείται σε κάτι μόνιμο, μιας και σύμφωνα με έγγραφο της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ προτείνεται, όπως κάνει γνωστό ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, από την 1η Μαρτίου η εκ περιτροπής εφημερία του χειρουργικού τομέα των δυο νοσοκομείων σε σταθερές μέρες εβδομαδιαίως (τις μονές ημερομηνίες κάθε μήνα να εφημερεύει ο χειρουργικός τομέας του ΓΝ Πρέβεζας και τις ζυγές ο χειρουργικός τομέας του ΓΝ Λευκάδας).

Αυτό σημαίνει πως όταν χρειάζονται χειρουργό οι κάτοικοι της περιοχής από το απόγευμα και μετά μέχρι το επόμενο πρωί, τις μεν μονές μέρες του μήνα θα απευθύνονται στο ΓΝ Πρέβεζας και τις ζυγές στο ΓΝ Λευκάδας. Και μάλιστα το μέτρο αυτό θα έχει ισχύ για ένα έτος και μετά κάθε έτος θα εναλλάσσεται, όπως περιγράφει ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Όπως σημειώνει επίσης «Πέρα από το προκλητικά ανέφικτο και ανεφάρμοστο της πρότασης, καθώς προκύπτουν πολλά ερωτήματα που αδυνατεί η πρόταση αυτή να απαντήσει όπως, τι θα γίνεται με τους νοσηλευόμενους ασθενείς πχ του χειρουργικού τομέα του Γ.Ν. Πρέβεζας τις μέρες του μήνα που δεν θα εφημερεύει ο χειρουργικός τομέας του Γ Ν Πρέβεζας και άρα δεν θα υπάρχει εφημερεύων χειρουργός στο νοσοκομείο; Θα αφήνονται στην τύχη τους;;;!!! Θα πηγαινοέρχονται Πρέβεζα – Λευκάδα;;;;!!! (Τις μονές μέρες στην Πρέβεζα, τις ζυγές στη Λευκάδα;;;!!!)».

«Η πρόταση αυτή ουσιαστικά εκφράζει τα σχέδια της κυβέρνησης και των επιτελών της για διάλυση- κατάργηση των δυο νοσοκομείων και συγχώνευση τους σε ένα, και με δεδομένο το ότι ανεγείρεται νέο κτιριακό νοσοκομειακό συγκρότημα στην Λευκάδα… την πλήρη υποβάθμιση – κατάρρευση του ΓΝ Πρέβεζας» σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση του συλλόγου, ο οποίος κάνει επίσης γνωστό πως η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ζητά να αποφασίσουν για τα παραπάνω τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο νοσοκομείων.

Τέλος ένα ακόμα θέμα που προκύπτει είναι αυτό με τον αναισθησιολόγο καθώς δεν επαρκούν πλέον οι υπάρχοντες αναισθησιολόγοι για να καλύψουν εφημεριακά το νοσοκομείο όπως θα γίνει από σήμερα (19/02) έως 21/02.

Για το θέμα ο Σύλλογος Εργαζομένων παραθέτει τα εξής στοιχεία: «Με βάση το μνημονιακό οργανόγραμμα του 2012 προβλέπονται τρεις οργανικές θέσεις ειδικευμένων αναισθησιολόγων στο ΓΝ Πρέβεζας και από αυτές είναι καλυμμένη μόνο η μια(!!!), ενώ υπηρετεί και ένας επικουρικός αναισθησιολόγος που όμως η σύμβασή του λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2016».

Πηγή: www.epiruspost.gr

Προηγουμενο αρθρο
2ος Καθαρισμός Περιπατητικού Μονοπατιού στην Καρυά
Επομενο αρθρο
Ετήσια τακτική Απολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.