HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠροσοχή μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς και στη Λευκάδα

Προσοχή μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς και στη Λευκάδα

POLITIKI_PROSTASIA_LOGO

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για 18 και 19 του μηνός, εξέδωσε ανακοίνωση όπου σχεδόν στο σύνολό της η Επικράτεια, θα πρέπει να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, διότι οι συνθήκες που θα επικρατούν θα είναι άκρως ευνοϊκές για εκδηλώσεις πυρκαγιών.

Επίσης, ο Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για το Σάββατο 18-07-2015, δείχνει τo Δήμο Λευκάδας σε Υψηλή Κατάσταση Επικινδυνότητας (Κατηγορία 3).

Γι’ αυτό λοιπόν, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λευκάδας, συνιστά στους πολίτες και δημότες του Δήμου, να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί. Ζητά να συμβάλλουν στην αποφυγή και αποτροπή δύσκολων καταστάσεων και επιπτώσεων από την πρόκληση μιας πυρκαγιάς.

Εκτός απ’ την αυξημένη παρατηρητικότητα και προσοχή, θα πρέπει να τηρούμε κάποιες αρχές για να μη βιώσουμε άσχημες και δύσκολες στιγμές:

1.ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

•Όταν δούμε καπνό, έστω κι αν δεν είμαστε σίγουροι, καλούμε το 199 για να δώσουμε το στίγμα, με όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορούμε.
•Να μη διανοηθούμε να προχωρήσουμε σε, καύση χόρτων, ηλεκτροσυγκολλήσεις, άναμμα ψησταριάς και όποιες άλλες ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν θερμότητα ή σπινθήρα.
•Όταν δούμε αυτοκίνητα ή πρόσωπα άγνωστα να κινούνται ύποπτα, να τα καταγράφουμε και να τα δίνουμε στην αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων.
•Αποφυγή άσκοπων κινήσεων σε δασικούς ή ορεινούς όγκους.

2.ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

•Να μην παρεμποδίζουμε την διέλευση και την άνετη κυκλοφορία των οχημάτων της Πυροσβεστικής και των εμπλεκομένων φορέων.
•Να τηρούμε πιστά τις εντολές εφαρμογών των εκάστοτε σχεδίων δράσεων, από τις Αρχές.
•Να έχουμε υψηλή ευαισθησία στον Εθελοντισμό και να βοηθούμε στην αντιμετώπιση άσχημων καταστάσεων. Αλλά κυρίως στην παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπό μας.

Αυτές είναι λίγες προτάσεις απ’ όπου θα μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά κυρίως, που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες απώλειας ανθρώπινων ζωών.

Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας
Δήμου Λευκάδας
Πάνος Γαζής

Προηγουμενο αρθρο
Νερό με το δελτίο ή ποιος θυμάται την ΕΥΔΑΠ
Επομενο αρθρο
5η Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων από τον πολιτιστικό σύλλογο Σφακιωτών «Φωτεινός»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.