HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΠροστασία νεαρών βελανιδιών στο δρυοδάσος των Σκάρων

Προστασία νεαρών βελανιδιών στο δρυοδάσος των Σκάρων

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας διοργάνωσε ένα 2μερο αφιερωμένο στο παρελθόν, παρόν και μέλλον του δρυοδάσους των Σκάρων.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν:
Πανηγυρικό Εσπερινό στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Σκάρων το Σάββατο το απόγευμα. Δες εδώ.
Την ίδια μέρα το βράδυ ανοιχτή εκδήλωση στο Πνευματικό κέντρο με ομιλητές: Αναστασία Γαζή, δασολόγο και συγγραφέα του βιβλίου «Ένα δάσος θυμάται», και τον πρωτοπρεσβύτερο Γεράσιμο Ζαμπέλη συγγραφέα του βιβλίου «Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σκάρων Αλεξάνδρου»

Διαβάστε το βιβλίο «Ένα δάσος θυμάται» [εδώ], [εδώ] και [εδώ].

Την Κυριακή το πρωί στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε Θεια λειτουργία. Στη συνέχεια τα μέλη του συλλόγου πραγματοποίησαν περίφραξη για την προστασία νεαρών δέντρων στο δρυοδάσος των Σκάρων. Όπως δήλωσαν: «Μικρές δρύς θα προστατέψουμε το πρωινό της Κυριακής έτσι ώστε να μεγαλώσουν και να γίνουν σαν το αιωνόβια διπλανά τους δένδρα. Για να τα βλέπουν τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας. Ίσως τα δεντράκια που προστατέψαμε σήμερα να ζήσουν για περισσότερα από 600 χρόνια…Ελπίζουμε κάποια μέρα να μην χρειάζονται προστασία για να μεγαλώσουν..»

Οι φωτογραφίες είναι από το facebook του Συλλόγου.

Προηγουμενο αρθρο
Επίσκεψη στη Λευκάδα δημοσιογράφων και τουριστικών παραγόντων από το Ισραήλ
Επομενο αρθρο
Πανηγύρισε ο 'Αη Γιώργης στον Άγιο Πέτρο με άλογα και καβαλάρηδες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.