HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠροφυλακίστηκαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί

Προφυλακίστηκαν οι δύο έλληνες στρατιωτικοί

Το «τυπικό θέμα» για το οποίο μιλούσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έγινε… προφυλάκιση και η ανησυχία για την τύχη των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μεγαλώνει

Την προφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών αποφάσισε το τουρκικό δικαστήριο ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν μετά τη σύλληψή τους στον Εβρο από τουρκική περίπολο, κατηγορούμενοι για απόπειρα στρατιωτικής κατασκοπείας και είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την έντονη ανησυχία που εξέφραζαν κάτοικοι της περιοχής (από την οποία μάλιστα φέρεται να κατάγεται ο ένας εκ των δύο) για την τύχη του ανθυπολοχαγού και του οπλίτη πενταετούς θητείας.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήρης Τζανακόπουλος βιάστηκε να δηλώσει ότι πρόκειται για ένα τυπικό θέμα που γρήγορα θα οδηγηθεί σε αίσιο τέλος.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία σε καλό κλίμα με τον τούρκο ομόλογό του κ. Άκαρ και ότι οι νομικές τυπικές διαδικασίες στην Τουρκία θα κινηθούν άμεσα και κατά συνέπεια θα πρέπει να αναμένεται «η σύντομη επιστροφή των δύο Έλλήνων στη χώρα μας».

Πρόκειται είπε, για μια δίκη για παράνομη είσοδο στην Τουρκία και περιμένουμε την επιστροφή τους, ενώ με αφορμή τα σενάρια περί ανταλλαγής των δυο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο, έσπευσε να δηλώσει ότι πρόκειται για συνομωσιολογικά σενάρια που δεν είναι άξια σχολιασμού.

Πηγή

Δείτε φωτογραφίες από τη μεταφορά των Ελληνων στρατιωτών τις οποίες δημοσιεύει η ιστοσελίδα Birlik.

Αυτοί είναι οι δύο στρατιωτικοί που συνέλαβαν οι Τούρκοι

Δημήτρης Κουκλατζής
Άγγελος Μητραιτώδης

O Άγγελος Μητραιτώδη (ανθυπολοχαγός) και o Δημήτρης Κουκλατζής (λοχία ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας ΜΧ) είναι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που έχουν ήδη προφυλακιστεί με απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου της Ανδριανούπολης και θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την Δευτέρα (05.02.2018).

Προηγουμενο αρθρο
Για παράνομη είσοδο θα δικαστούν οι Ελληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από Τούρκους στον Εβρο
Επομενο αρθρο
Τα Φαγητά της Κατοχής - Τα φαγητά της φτώχειας και της ανάγκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.