HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠρωταθλήτρια Ελλάδος στο πινγκ-πονγκ η Λευκαδίτισσα Γεωργία Ζαβιτσάνου

Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πινγκ-πονγκ η Λευκαδίτισσα Γεωργία Ζαβιτσάνου

Στο κορυφή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, η λευκαδισισσα αθλήτρια Γιωργία Ζαβιτσάνου με τη κατάκτηση της δύο χρυσών μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, τόσο στο ατομικό όσο και στο διπλό.

Η Γεωργία είναι κόρη του Ανδρέα Ζαβιτσάνου με καταγωγή από τους Καρυώτες Λευκάδας. Δεν θα την βρείτε όμως πουθενά σας Λευκαδίτισσα αφού στην Πάτρα την θέλουν για δική τους.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, δηλωσε. Το πιο σημαντικό είναι που βλέπω να έχουν αποτέλεσμα οι πολλές ώρες που αφιερώνω στο άθλημα και οι δυνατές προπονήσεις. Ήρθε η κορυφαία διάκριση και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο να συνεχίσω να παλεύω για την πρόοδό μου. Θέλω ν’ αφιερώσω τα δύο χρυσά μετάλλια στην οικογένεια μου και τον αδερφό μου, που είναι πάντα δίπλα μου και πιστεύουν σε μένα».

2

Η Γεωργία Ζαβιτσάνου ξεκίνησε τη πορεία της από τους Φοίνικες Πάτρας όπου και παρέμεινε για 10 χρόνια και παράλληλα ήταν μέλος του Κλιμακίου Επίλεκτων Πάτρας της ομοσπονδίας, υπό τις οδηγίες των προπονητών Μιχάλη Κατσικαδέλη (αρχικά στους Φοίνικες και μετά στο Κλιμάκιο) και Ντεμίρη Δημήτρη (προπονητή των Φοινίκων). Είναι αθλήτρια που με πολλή υπομονή και επιμονή και με τη βοήθεια των προπονητών της, του σωματείου της και της οικογένειας της κατάφερε να φτάσει στη κορυφή, παρ’ όλο που είχε σοβαρούς τραυματισμούς στη καριέρα της. Σε αυτά τα χρόνια έγινε μία καταξιωμένη αθλήτρια με πολλές διακρίσεις στις μικρές κατηγορίες σε πανελλήνιο επίπεδο και συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες, ενώ το 2006 συμμετείχε στην αποστολή του Δήμου Πατρέων στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες, στη Μπανγκόγκ υπό τη καθοδήγηση του κύριου Κατσικαδέλη.

Την αγωνιστική περίοδο 2013-14 και μετά την εισαγωγή της στη Γυμναστική Ακαδημία, αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, τη περίοδο 2014-15 στο ΑΣ Πέρα, με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών και φέτος επέστρεψε στον Ολυμπιακό και διεκδικεί πάλι το πρωτάθλημα. Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών και στην Αθήνα προπονείτε υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή, και του Γιάννη Βλοτινού, που ήταν αυτός που την κοούτσαρε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται και στο γαλλικό πρωτάθλημα, πέρσι στη AMICALE LAIGUE CASIRE LEVILLAN και φέτος στη ENTENE SAINT PIERRAIS

Πληροφοριες: www.sportsland.gr, livester.gr,

Προηγουμενο αρθρο
Σχετικά με τον κανονισμό λειτουργίας μουσικής στα καταστήματα
Επομενο αρθρο
Όταν ο Εθελοντισμός κυριολεκτικά ανοίγει δρόμους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.