HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠρόστιμο από την Περιφερειακή Ενότητα στον Δήμο Λευκάδας

Πρόστιμο από την Περιφερειακή Ενότητα στον Δήμο Λευκάδας

Χίλια ευρώ πρόστιμο για περιβαλλοντικές παραβάσεις

Την επιβολή προστίμου στον Δήμο Λευκάδας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30 του Ν. 1650/1986, όπως ισχύει αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης με το υπ αριθ. Πρωτ. 29459/4947/03-08-2017 έγγραφο του Τμ. Περιβάλλοντος- Υδροοικονομίας ΠΕ Λευκάδας, «……διαπιστώθηκαν τα εξής:

1. Στη θέση Σαρακίνικο Καστού υφιστάμενος δρόμος, τσιμεντοστρωμένος πλάτους κατ΄εκτίμηση 4 μέτρων, που οδηγεί στο ομώνυμο λιμάνι. Ο εν λόγω δρόμος περίπου 50 μέτρα πριν την κατάληξή του διακλαδίζεται σε δύο τμήματα.

2.Στη θέση ΔΥΣΚΟΛΑ Καστού δίπλα από την εκκλησία και το νεκροταφείο υφιστάμενος δρόμος, τσιμεντοστρωμένος πλάτους κατ΄εκτίμηση 4 μέτρων.

3.Στη θέση ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ Καστού δρόμος μήκους περίπου 40 μέτρων.

Κατόπιν των ανωτέρω διαπιστώσεων, το παρόν απεστάλλη στον Δήμο Λευκάδας και στην Δημοτική Κοινότητα Καστού για να ενημερώσουν την Υπηρεσία, εντός ενός μηνός από λήψεως του παρόντος:

• αν οι προαναφερόμενες κατασκευές δρόμων είχαν λάβει περιβαλλοντική αδειοδότηση
• την χρονολογία εκτέλεσης των ανωτέρω έργων για περαιτέρω πιθανές ενέργειες.

Η μη έγκαιρη γνωστοποίηση στην Υπηρεσία της ΠΕ Λευκάδας των ανωτέρω ζητηθέντων στοιχείων, θεωρήθηκαν ως στοιχείο ότι τα ανωτέρω έργα στερούνται περιβαλλοντικής αδειοδότησης και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από το Νόμο κυρώσεις…..».

Το γεγονός ότι ο Δήμος Λευκάδας και η Δημοτική Κοινότητα Καστού δεν γνωστοποίησαν στο Τμ. Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας ΠΕ Λευκάδας τα στοιχεία που ζητήθηκαν με το αριθμ. πρωτ. 29459/4947/03-08-2017 έγγραφο.

Το αριθμ. πρωτ. Οικ. 59470/9216/4-07-2018 έγγραφο του Τμ. Περιβάλλοντος- Υδροοικονομίας & Χωρικού Σχεδιασμού ΠΕ Λευκάδας με το οποίο καλούνταν ο Δήμος Λευκάδας σύμφωνα με το άρθρο 30 § 4 του Ν. 1650/86 να υποβάλλει τις απόψεις του.

Το γεγονός ότι παρήλθε άπρακτη η προθεσμία που προβλέπεται από το άρθρο 30 παρ. 4 του Ν. 1650/86 όπως ισχύει.

Την υπ αριθμ. 68221/10541/31-7-2018 εισήγηση του Τμ. Περιβάλλοντος-Υδροοικονομίας & Χωρικού Σχεδιασμού ΠΕ Λευκάδας για επιβολή προστίμου

Πηγή: meganisinews.eu

Προηγουμενο αρθρο
Γιατί η παραλία στο Kάστρο είναι μακράν η καλύτερη -video
Επομενο αρθρο
Συνελήφθησαν 6 άτομα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο σε Λευκάδα και Ζάκυνθο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.