HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠρώτες ενέργειες Δήμου και Περιφέρειας μετά τη σεισμική δόνηση

Πρώτες ενέργειες Δήμου και Περιφέρειας μετά τη σεισμική δόνηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε για τις πρώτες ενέργειες της Π.Ε. Λευκάδας και του Δήμου Λευκάδας μετά τον ισχυρό σεισμό 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 9:10 π.μ.

Αμέσως μετά τον σεισμό συνεργεία από μηχανικούς της Περιφέρειας και του Δήμου διενήργησαν πρώτους ελέγχους στα σχολικά συγκροτήματα, στο νοσοκομείο και σε άλλα δημόσια κτίρια για την εκτίμηση της κατάστασης.
Επίσης, συνεργεία μηχανικών διενεργούν ελέγχους στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, λιμάνια, καθώς και στους οικισμούς του νησιού. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος και χλωρίωση των δεξαμενών ύδρευσης.
Αυτοψίες διενεργούνται στα εξής σημεία:
1. Άξονας Λευκάδα – Άγιος Νικήτας –Καλαμίτσι
2. Άξονας Λευκάδα – Καρυά – Εγκλουβή – Βαυκερή
3. Άξονας Βασιλική – Άγιος Πέτρος – Σύβρος- Χορτάτα – Κομιλιό – Δράγανο- Αθάνι
4. Άξονας Νυδρί- Βασιλική
5. Άξονας Σύβοτα – Βασιλική.
Τα συνεργεία έχουν εντολές να καθαρίσουν όπου είναι δυνατό, με προσοχή για την προσωπική τους ασφάλεια λόγω των ενδεχόμενων μετασεισμών. Στους ελέγχους συμβάλλει κλιμάκιο του ΙΓΜΕ με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Ε. Νικολάου.

– Για προληπτικούς λόγους τα σχολεία όλων των βαθμίδων (βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά/ γυμνάσια/ λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη 18/11.

Άμεσα αναμένονται να καταφθάσουν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Θ. Γαλιατσάτος και κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Υποδομών κ. Παν. Σγουρίδη και τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Γ. Καπάκης και κλιμάκιο του ΟΑΣΠ με επικεφαλής τον κ. Λέκκα, ενώ έχει ήδη φτάσει Μονάδα Έρευνας ΙΤΣΑΚ (Χρ. Παπαϊωάννου Σεισμολόγος & Ευστρ. Ζαχαρόπουλος Πολιτικός Μηχανικός.

Για ό,τι νεότερο θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Προηγουμενο αρθρο
Φωτογραφίες από το Δράγανο και το Αθάνι Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Τι πρέπει να κάνουμε όταν γίνεται σεισμός και αμέσως μετά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.