HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠρώτη Συνάντηση Βουλευτή και Νεοεκλεγέντος Δημάρχου

Πρώτη Συνάντηση Βουλευτή και Νεοεκλεγέντος Δημάρχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ & ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Θοδωρής Σολδάτος, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Δρακονταειδή.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ανασκόπηση των θεμάτων της Λευκάδας τα οποία απασχολούν την επικαιρότητα, συζητήθηκαν τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναζητήθηκαν οι διαδικασίες που μπορούν να οδηγήσουν σε αποτελεσματική αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων του Δήμου.

Εκτός από τα εξαιρετικώς σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας, ταύτιση υπήρξε για την αναγκαιότητα δρομολόγησης σημαντικών θεμάτων για την Ανάπτυξη της Λευκάδας, καθώς επίσης και ολοκλήρωσης των έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, όπως:

Σχέδια περιοχών που βρίσκονται σε εξέλιξη,

Master Plan για το χερσαίο τμήμα Λιμένα Λευκάδας, εποχικές πεζοδρομήσεις, χρήσεις κ.λ.π.

Αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων Δ.Ε. Απολλωνίων.

Θέατρο

Βιολογικοί Λευκάδας, Συντήρηση, Εποπτεία & Βελτίωση Λειτουργίας.

ΧΥΤΥ στη Λευκάδα για υπολείμματα ΜΟΠΑΚ

Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού.

Ο Βουλευτής εξέθεσε στο νέο Δήμαρχο Λευκάδας την αναγκαιότητα πρόσληψης εξειδικευμένων τεχνικών συμβούλων, για την παρακολούθηση της λειτουργίας των Βιολογικών Καθαρισμών του Δήμου, καθώς επίσης και της υπό κατασκευή Μονάδας για τα Απορρίμματα.

Στην ατζέντα της συζήτησης μπήκε η αναζήτηση πόρων, μέσω αξιοποιήσεως των υποδομών του Δήμου, όπως το Τουριστικό Περίπτερο και τα Δημοτικά Πάρκινγκ κατά τη θερινή περίοδο.

Ο Βουλευτής πρότεινε επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου, με την προοπτική επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση αναπτυξιακών επιλογών, που μπορούν να ωφελήσουν μελλοντικά το Δήμο Λευκάδας και τους κατοίκους του.

Κατά το Βουλευτή πρέπει να επιδιωχθεί σε συνεργασία με τα Επαγγελματικά Σωματεία του νησιού και το Επιμελητήριο, η λειτουργία στο αεροδρόμιο του Ακτίου, πτήσεων χαμηλού κόστους, (Easyjet, Ryanair…), η κρουαζιέρα αρόδου αρχικά, καθώς επίσης και κάθε δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάπτυξη της Λευκάδας και στην τόνωση του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου, στη βάση της ανταποδοτικότητας, με στόχο την οικονομική ισχυροποίηση του Δήμου και τελικά προς όφελος όλων των πολιτών.

Προηγουμενο αρθρο
Η Equal Society ενημερώνει για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 12/08 έως 18/08/2014
Επομενο αρθρο
Σκέψεις για τα δρώμενα στο ΤΑΟΛ και την μετατροπή των μουστοδεξαμενών σε... πισίνες

1 Σχόλιο

  1. Νώντας Γαζής
    13 Αυγούστου 2014 at 01:09 — Απάντηση

    Κρίνω σκόπιμο να εξετασθεί και να πραγματοποιηθεί η κατασκευή Τελεφερίκ στους Εγκρεμνούς και δρόμος προσπέλασης ή ευρύτερου πλάτους ή με ρυθμιστικά φώτα πορείας ελεγχόμενα (κόκκινο και πράσινο) και μεγαλύτερο ασφαλώς πάρκινγκ. Επίσης είναι πλέον αναγκαία η δημιουργία στο Βλυχό μιας μεγάλης Μαρίνας, μιας και διέρχονται κάθε καλοκαιρινή σαιζόν πλέον των 10.000 σκαφών χωρίς καμία προσφορά υπηρεσιών και συνεπώς και είσπραξης (εισπράτουν παράνομα χρήματα από νερό ακριβό που το πουλάν κάποιοι επιτήδειοι και επίσης χρεώνουν χώρο πλευρίσματος στο λιμάνι και σε κάποιο άλλο σημείο πρόσβασης). Αυτά και τα δύο στοιχεία είναι ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ!!! Η αμμουδιά της αμμόγλωσσας δεν ανήκει μόνο στη Λευκάδα πόλη αλλά σε όλο το νησί και είναι απόλυτη ανάγκη να σκορπιστεί στον Μικρό Γιαλό, Λυγιά, Νυδρί, Αμούσω, Νικιάνα, Βασιλική κλπ. κυρίως στις Ανατολικές παραλίες που υποφέρουν από αμμουδιά! Η άποψη ότι την παίρνει από τον Άη Γιάννη κι από την Γυρόπετρα και την πάει στην μπούκα του Διαύλου είναι επιοικώς παιδική! Εκεί πάντα θα δημιουργείται πρόβλημα αν δεν γίνουν προστατευτικά έργα, τα οποία θα λάβουν ασφαλώς υπόψη τους και το ότι είναι περιοχή σέρφινγκ!!!. Την αμμουδιά την φέρνει το Ιόνιο πέλαγος και την παίρνει το ίδιο ανάλογα τις χρονιές. Και δεν έχει απολύτως καμία σχέση η αμμουδιά του Άη Γιάννη με την αμμουδιά της αμμόγλωσσας. Φέρτε έναν Πανεπιστημιακό από την Ολλανδία (Καθηγητή της Υδραυλικής-η πιο ανεπτυγμένη Υδραυλική στον Κόσμο είναι στην Ολλανδία, διότι χωρίς την Υδραυλική αυτοί δεν θα υπήρχαν, και θα σας το βεβαιώσει, αλλά και με εμπλουτισμό με ραδιενεργεια μερικών εκατοντάδων στοιχείων άμμου είναι εύκολο να διαπιστωθεί από που προέρχεται η άμμος!!!). Σας υπενθυμίζω ότι είμαι επίτιμο μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού της Λευκάδας με πρόταση και του Νομάρχη Σκαλτσά και της Τσατσάκου και ήμουν υπεύθυνος τα 3 πρώτα χρόνια του Περιπτέρου στην Διεθνή Έκθεση Philoxenia της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Οι προτάσεις αυτές έχουν υποβληθεί επανειλημμένα στην Νομαρχία Λευκάδας όταν υπηρετούσα τη 10ετία του ’80.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.