HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠτώση διθέσιου αεροσκάφους στο Μεσολόγγι

Πτώση διθέσιου αεροσκάφους στο Μεσολόγγι

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολόγγι μετά την πτώση ενός μικρoύ μονοκινητήριου αεροσκάφους στην περιοχή.

Μεγάλη κινητοποίηση παρατηρείται την τελευταία ώρα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κρυονερίου, του δήμου Ναυπακτίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν ίχνη του αεροσκάφους που νωρίτερα κατέπεσε στο σημείο.

«Υπάρχει κηλίδα καυσίμων στα 5 με 6 ναυτικά μίλια (σ.σ. 9 με 11 χιλιόμετρα) από τις ακτές. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν ιδιώτες δύτες ενώ στέλνουμε κι εμείς περαιτέρω δυνάμεις» ανέφερε εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος στο iefimerida.

Οι έρευνες, τα τελευταία λεπτά, εστιάζονται αποκλειστικά στο συγκεκριμένο σημείο του Πατραϊκού Κόλπου, με τους δύτες να ετοιμάζονται για κατάδυση.

Νεότερα στοιχεία υπάρχουν και για τον πιλότο ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, παντρεμένος με ένα παιδί και κάτοικος Πάτρας.

Το «θρίλερ» ξεκίνησε λίγο πριν τις 13.00, σήμερα, το μεσημέρι, όταν ένας ψαράς κάλεσε το Λιμενικό υποστηρίζοντας ότι είδε ένα μικρό αεροσκάφος να λαμβάνει καθοδική πορεία και να προσκρούει στη θάλασσα.

Εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος είπε, νωρίτερα, στο iefimerida ότι ο ψαράς που τούς ειδοποίησε «μας καθοδήγησε στη θαλάσσια περιοχή Κρυονερίου – Μεσολογγίου», σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν πέντε σκάφη του Λιμενικού μαζί με δυο αλιευτικά.

Ο ψαράς, μιλώντας στο aixmi-news, είπε: «Ακουσα ένα θόρυβο, είδα το αεροπλάνο να είναι πολύ χαμηλά, έκανε τούμπα στον αέρα και μετά βυθίστηκε δυστυχώς σχεδόν αμέσως».

Στην ομάδα ερευνών, σύντομα, εντάχθηκαν ελικόπτερα, καθώς και άλλα σκάφη ιδιωτών και αλιέων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μικρό αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση από την Αερολέσχη Μεσολογγίου προς την Πάτρα.

Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν πέραν του πιλότου επέβαινε και δεύτερο άτομο στο αεροσκάφος.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία ωστόσο συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι υπήρχε μόνο ο πιλότος.

Η επιχείρηση των διασωστών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ιδιώτες συγκεντρώνονται στην ακτογραμμή για να συνδράμουν και να παρακολουθήσουν τις έρευνες.

Αυτός είναι ο πιλότος του διθέσιου αεροσκάφους που κατέπεσε στο Μεσολόγγι

Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου του αεροσκάφους που κατέπεσε στον Πατραϊκό Κόλπο, ανοιχτά του Κρυονερίου.

Ιδιώτες δύτες αλλά και οι ειδικά εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού βούτηξαν στη θάλασσα αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον πιλότο, Παναγιώτη Κεφαλά.

Οι έρευνες, όπως αναφέρει το agriniopress, θα ξεκινήσουν και πάλι αύριο το πρωί. Την ίδια ώρα, η οικογένεια του πιλότου αγωνιά για την τύχη του.

Ο Παναγιώτης Κεφάλας κατάγεται από τα Ιωάννινα ενώ είναι κάτοικος Πατρών. Εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και είναι απόστρατος στην Πολεμική Αεροπορία, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη. Υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Είναι παντρεμένος, με δύο παιδιά, σε γυμνάσιο και δημοτικό.

Προηγουμενο αρθρο
Σοκ με το θάνατο 8χρονης στην Κέρκυρα -Άφησε το χέρι της μητέρας της, την παρέσυραν δύο αμάξια
Επομενο αρθρο
Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.