HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠτώση ελικοπτέρου ανοιχτά του Πόρου με τρεις νεκρούς – Μπλακ άουτ στο νησί

Πτώση ελικοπτέρου ανοιχτά του Πόρου με τρεις νεκρούς – Μπλακ άουτ στο νησί

Συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά από πτώση πολιτικού ελικοπτέρου, Agusta 109, το μεσημέρι της Τρίτης – στις 15:40 – στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά Τροιζηνίας.

Το ελικόπτερο ήταν μισθωμένο σε εταιρεία αεροταξί και εκτελούσε εμπορική πτήση από τον Γαλατά με προρισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με τρεις επιβαίνοντες – τον Ελληνα χειριστή του ελικοπτέρου και δύο Ρώσους επιβάτες.

Πριν από λίγο ανασύρθηκαν από την θάλασσα οι σοροί και των τριών επιβατών. Πρώτα, το κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών εντόπισε τις δύο σορούς ανδρών, ρωσικής υπηκοότητας, ενώ λίγο αργότερα ανασύρθηκε και η σορός τοιυ Ελληνα χειριστή.

Νεότερες πληροφορίες κάνουν γνωστό ότι το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από αυτοσχέδιο ελικοδρόμιο στην περιοχή του Γαλατά.

Εκτός από το κλιμάκιο της μονάδας υποβρυχίων αποστολών, 6 πλωτά του Λιμενικού και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε στις 15.43, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πεντάγωνο.

Μπλακ άουτ στον Πόρο – Τι ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ

To ιδιωτικό ελικόπτερο έπεσε υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί πρόσκρουση σε καλώδια της ΔΕΗ. Μπλακ άουτ σημειώνεται στον Πόρο λόγω της πρόσκρουσης, καθώς πρόκειται για τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί. Μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προς τον ΔΕΔΔΗΕ να σταλούν άμεσα γεννήτριες στο νησί,

Από τη ΓΓΠΠ, έχει υποβληθεί αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ να σταλούν άμεσα γεννήτριες στο νησί και στον Στρατό για την ενίσχυση και από εκεί με ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη. Επίσης, σε επιφυλακή είναι η Αστυνομία και όλες οι υπηρεσίες, για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των γεννητριών. Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα, ενώ παράλληλα μεταφέρονται ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη από τον ΔΕΔΔΗΕ για την περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να επιδιορθωθεί σήμερα η βλάβη.

«Τα συνεργεία της Εταιρίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, προκειμένου να επιθεωρήσουν και να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου από τον Γαλατά. Οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα. Ταυτόχρονα γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση του ο ΔΕΔΔΗΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγουμενο αρθρο
Υιοθεσίες παιδιών από την Ελλάδα τη δεκαετία του 1950 – Η υπόθεση της Μαρίας Χέκινγκερ στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου εντόπισαν ναρκωτικά σε συσκευασία ψαριών στη Λευκάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.