HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠως η καρναβαλική επιτροπή ανέλαβε να λύσει μια εξίσωση με πολλούς αγνώστους! (ανανέωση)

Πως η καρναβαλική επιτροπή ανέλαβε να λύσει μια εξίσωση με πολλούς αγνώστους! (ανανέωση)

-Στις μέρες μας τα αριστεία, οι πρωτιές, οι ατομικές διακρίσεις βρίσκονται υπό διωγμό μια και ο πήχης έχει μπει από το μέσον και κάτω.

-Η χρήση της αριθμητικής και των πολλών κριτηρίων σε κάθε επιτροπή αξιολόγησης συνήθως δίνουν ασφαλή και δίκαια αποτελέσματα και σπάνια υπάρχει ισοψηφία. Π.χ το 3.05 είναι διαφορετικό από το 3,10 από το 3,15, το 3,16 και ούτω καθ’ εξής.

– Μια επιτροπή αξιολόγησης είναι μόνο αυτό που λέει το όνομα της και τίποτα παραπάνω.

– Διαδικαστικά, μετρήματα, χωρητικότητα και άλλου είδους υπολογισμοί δεν είναι δουλειά μιας καρναβαλικής επιτροπής αλλά του φορέα που διοργανώνει την εκδήλωση. Οι ρόλοι είναι διακριτοί και επιβάλλεται να είναι ξεχωριστοί.

– Είναι άλλο πράγμα το Πνευματικό Κέντρο και άλλο πράγμα η καρναβαλική επιτροπή που θα αξιολογήσει και θα αποφασίσει για τα βραβεία της παρέλασης.

– Όταν το Πνευματικό Κέντρο επιβάλει όρους και δίνει παραμέτρους στην καρναβαλική επιτροπή και η καρναβαλική επιτροπή αποφασίζει με κριτήρια που της έχει δώσει το Πνευματικό Κέντρο, κανένας από τους δυο δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.

Αν αυτό το κατανοήσουμε τότε θα καταλάβουμε τι δεν έγινε σωστά στην απονομή των βραβείων, τι έπρεπε να γίνει και δεν έγινε και τι δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Είναι προς διερεύνηση αν στην συνάντηση που έγινε τον Ιανουάριο στο Πνευματικό Κέντρο ανακοινώθηκε στους συμμετέχοντες, ότι, φέτος λόγω του ταξιδίου στη Γαλλία, θα αποκλείονταν από την καρναβαλική ράβδο τα άρματα, επειδή δεν μπορούσαν να μεταφερθούν. Αν αυτό δεν ανακοινώθηκε, είναι μεγάλο λάθος του πνευματικού κέντρου, που έβαλε σε έναν ανταγωνισμό τόσα άτομα χωρίς να τους ξεκαθαρίσει τους όρους του παιχνιδιού.

Πάντως στην καρναβαλική επιτροπή αξιολόγησης ανακοινώθηκε μια ώρα πριν την παρέλαση, πως η ράβδος έπρεπε να δοθεί φέτος σε πεζό. Αυτή με το που αποδέχτηκε να λειτουργήσει με αυτή την παράμετρο, φαλκίδευσε ουσιαστικά το ρόλο της. Η επιτροπή αξιολόγησης δεν είναι ατζέντης να κανονίζει τα των εκδρομών του Πνευματικού Κέντρου.

Η επιτροπή λειτουργώντας στη συνέχεια με αυτό το πνεύμα,μπήκε και σε άλλα χωράφια. Επειδή κατά το σκεπτικό της το ταξίδι στη Γαλλία γίνεται τον Μάιο, εποχή που δεν προσφέρεται για ταξίδια σε πολλούς, σκέφτηκε να μοιράσει το βραβείο ώστε από τα δυο γκρουπ να μπορέσουν να συγκεντρωθούν τα 80 άτομα που χρειάζονται για το ταξίδι!

Έτσι μετατράπηκε σε επιτροπή συμβιβασμού και διευθέτησης ενός ταξιδιού, πράγμα που δεν ήταν δική της δουλειά.

Δηλώνουμε πως δεν γνωρίζουμε τα μέλη της καρναβαλικής επιτροπής και δεν τους προσάπτουμε δόλο, αλλά έναν υπερβάλλοντα ζήλο για θέματα που ξεπερνούν τις αρμοδιότητες που πρέπει να έχει η μια καρναβαλική επιτροπή.

Για να μην διαμαρτύρεται λοιπόν κανένας, οι φετινές απονομές δεν επιβράβευσαν σε όλες τις περιπτώσεις τους καλύτερους. Προσπάθησαν αντίθετα να οργανώσουν καλύτερα ένα ταξίδι!

Επισημάνσεις 3/3/2017 ωρα:16:00.

Οφείλουμε να συμπληρώσουμε και να διευκρινίσουμε 2 σημεία του άρθρου.

1) δεκαπέντε μέρες πριν τις απόκριες σε συνεδρίαση του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου αποφασίστηκε κατόπιν ψηφοφορίας, ότι στη Γαλλία θα μπορούσε να ταξιδέψει πεζό ή άρμα. Επομένως μετά από αυτή την απόφαση, ήταν αδύνατο το Πνευματικό κέντρο να ζητήσει από την καρναβαλική επιτροπή το αντίθετο. Ζητούμε συγγνώμη, γιατί με ένα τηλεφώνημα στον αντιπρόεδρο του Π.Κ. θα μπορούσαμε να το διευκρινίσουμε, πράγμα που δεν κάναμε.

2) Eίμαστε εξαγριωμένοι με το μέλος της καρναβαλικής επιτροπής που προχθές σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας δήλωσε πως μια ώρα πριν την παρέλαση τους ειδοποίησε το Π.Κ., πως μόνο πεζό θα μπορούσε να λάβει μέρος στο ταξίδι και σήμερα μας δήλωσε, πως δεν έγινε έτσι και δεν καταλάβαμε καλά! Επειδή και καλή ακοή έχουμε, πέντε κλωνιά μυαλό διαθέτουμε, δεν ξέρουμε να πλέκουμε σενάρια και το κυριότερο, βρισκόμαστε μακριά από ίντριγκες και δολοπλοκίες, δηλώνουμε πως η καρναβαλική επιτροπή στερείται σοβαρότητας. Κατόπιν τούτου ό,τι φανταστεί ο καθένας, μπορεί να ισχύει, για τις αποφάσεις που πήρε.

Προηγουμενο αρθρο
Εικόνες από τα γυρίσματα της ταινίας του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Τα δάκρυα του βουνού», στη Νικιάνα
Επομενο αρθρο
Πάλι χωρίς νερό οι βρύσες μας σήμερα

1 Σχόλιο

  1. Kogion
    3 Μαρτίου 2017 at 01:47 — Απάντηση

    Μήπως να γίνει και ΕΔΕ; Εδώ ο κόσμος πνίγεται και εσείς γράφετε κάθε μέρα άρθρο για το καρναβάλι; προχτές είχε απροειδοποίητη διακοπή, χτες έβγαλαν ανακοίνωση για τα μοσχάρια, αλλά μας χαλάει η ράβδος;

    Αντί να μας χαλάει η καρναβαλική μήπως έπρεπε να μας χαλάει η “καθημερινή ράβδος”;

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.