HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΡαγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια από την Κυριακή

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και χιόνια από την Κυριακή

Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή, με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά και στην υπόλοιπη χωρά.

Χιονοπτώσεις προβλέπεται να σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, από τις μεσημβρινές ώρες, σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ειδικότερα, την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους έντονες, αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 μποφόρ και πιθανώς τοπικά να φτάσουν τα 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα, με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα
βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικά, είναι πιθανό πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά-ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Τέλος, για την Τετάρτη και την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Λίγα χιόνια προβλέπονται στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία την Πέμπτη θα στραφούν σε δυτικούς, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτωση.

Προηγουμενο αρθρο
Παλιοί Οικισμοί της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Υπογράφηκε η κατασκευή του άξονα που θα συνδέει την Πρέβεζα με την Ιόνια οδό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.