HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΡεσιτάλ Πιάνου στο Μουσικό σχολείο Λευκάδας

Ρεσιτάλ Πιάνου στο Μουσικό σχολείο Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 και ώρα 20:00, ο καθηγητής του σχολείου μας κος Σωτήρης Λουίζος θα πραγματοποιήσει ρεσιτάλ πιάνου με έργα συνθετών εμπνευσμένα από κείμενα της λογοτεχνίας.
Πρόκειται για μια ακόμα εκδήλωση υψηλού επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή της στο χώρο «En Art Artistry” στην Αθήνα.
Καλούμε τους φίλους της μουσικής να παρευρεθούν στο συγκεκριμένο ρεσιτάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Άγγελος Βλάχος

sotiis louizos

Συναυλία Πιάνου - Λουίζος-Πρόγραμμα

Σωτήρης Λουίζος

Ο Σωτήρης Λουίζος γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στο Ωδείο Κέρκυρας. Στη συνέχεια φοίτησε στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος στην τάξη της Milena Mollova, μαθήτρια του μεγάλου πιανίστα Emil Gilels, αποκτώντας το Δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Πρώτο βραβείο. Με υποτροφία του Σωματίου «Κόσμος εν Αρμονία» της Μαδρίτης με Πρόεδρο την Πριγκίπισσα Ειρήνη, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Trinity College of Music του Λονδίνου, (BMus & MMus), με καθηγητή τον Yonty Solomon. Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (τάξη Έλενας Μουζάλα).
Μελέτησε κοντά σε σημαντικές προσωπικότητες του μουσικού στερεώματος όπως οι Paul Badura Skoda, Jean-Francois Heisser, Maxim Moguilewsky, Joaquin Sorianno,William Aide, Martino Tirimo,Chantal Stigliani, Γιώργος Χατζινίκος, Δόμνα Ευνουχίδου ενώ έλαβε μέρος στα διεθνή σεμινάρια της Ακαδημίας της Βιέννης με καθηγητή τον Andrzej Jasinski.

Έχει κερδίσει βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου όπως τα βραβεία “Felix Mendelssohn- Bartholdy” και “Gina Bachauer”, ενώ τιμήθηκε με υποτροφίες από το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer και το Trinity College. Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης) και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Αυστρία, Ισπανία). Προσκεκλημένος του 15ου Φεστιβάλ Ναυπλίου έδωσε ρεσιτάλ στη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας πιανίστα Gina Bachauer.

Για τον εορτασμό των 150 χρόνων από το θάνατο του Robert Schumann, έδωσε ρεσιτάλ στο Chapel του Old Royal Naval College του Λονδίνου, αποκλειστικά με έργα του Γερμανού συνθέτη ενώ εμφανίστηκε σε ρεσιτάλ πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συνέπραξε ως σολίστ με την “Orchestra de Extremadura” της Ισπανίας υπό τον Jesus Amigo, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο αρ. 21 KV 467 του W.A Mozart.

Πρόσφατα εμφανίστηκε ως σολίστ με την Καμεράτα και Μαέστρο τον Yang Yang στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και με τη Βασιλική Ορχήστρα της Δανίας στο Θέατρο “Απόλλων” της Σύρου (Φεστιβάλ Κυκλάδων). Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμήθηκε από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer με το Βραβείο του Νέου Καλλιτέχνη της χρονιάς.

Την σχολική χρονιά 2014 – 2015 είναι αναπληρωτής καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
Βιβλιοπαρουσίαση στο Πνευματικό Κέντρο
Επομενο αρθρο
Όταν ανοίγεις ένα βιβλίο είναι σαν να ανοίγεις ένα παράθυρο στον κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.