HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα: Αυτοαναιρείται ο υπουργός Υγείας

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα: Αυτοαναιρείται ο υπουργός Υγείας

Όπως πληροφορηθήκαμε από την επιστολή διαμαρτυρίας του Ιατρικού Συλλόγου της Λευκάδας η Αριθμ.Α2δ/Γ.Π.οικ.42968/2016 απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού (συνυπογράφει και ο κ. υφυπουργός υγείας) με την οποία καθορίσθηκαν τα Νοσοκομεία των άγονων, προβληματικών και νησιωτικών περιοχών προκειμένου να υποβληθούν αιτήσεις για μερική άσκηση στις ιατρικές ειδικότητες της Παθολογίας και της Χειρουργικής, εξαιρεί το Νοσοκομείο της Λευκάδας.

Ας ενημερωθεί εντούτοις ο κ. υπουργός ότι με την αρ. Α2α/Γ.Π.οικ. 42875/08.06.2015 απόφασή του, έχει ήδη συμπεριλάβει τον Νομό της Λευκάδας στις χαρακτηριζόμενες ως άγονες, απομακρυσμένες, νησιωτικές και προβληματικές περιοχές για παροχή κινήτρων στους επικουρικούς ιατρούς. Κίνητρα (όπως δωρεάν σίτιση, κατάλληλο κατάλυμα διαμονής ή και χρηματικά επιδόματα) τα οποία δια … χειρός κ. υπουργού Υγείας … αποτίναξε το κράτος … πρόνοιας μεταβιβάζοντάς τα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Π.Ι.Ν.).

Έτσι αντί του υπουργείου Υγείας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, σε εφαρμογή του άρθρου 20 του Ν. 4213/2013 και με επιβάρυνση του προϋπολογισμού της Π.Ι.Ν., στην προσπάθεια να προσελκύσει επικουρικούς ιατρούς για να στελεχώσει τα Νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας έλαβε την αρ. 67-8/25.04.2015 απόφαση με την οποία παρέχει ως κίνητρο σε νεοπροσλαμβανόμενους επικουρικούς ιατρούς στο Νοσοκομείο της Λευκάδας επίδομα ύψους =350,00= ευρώ – ανά γιατρό – μηνιαίως για όλη την διάρκεια της σύμβασης ή της θητείας τους με ανώτερο διάστημα την τριετία.

Το Υπουργείο Υγείας μάλιστα στις προκηρύξεις για την κάλυψη κενών θέσεων επικουρικών ιατρών συμπεριλαμβάνει και την παραπάνω αποζημίωση για παροχή κινήτρων στους ενδιαφερόμενους να υπηρετήσουν στη Λευκάδα. “Βολεύεται” με δυο λόγια ο κ. υπουργός και το υπουργείο Υγείας όταν η παροχή κινήτρων γίνεται με επιβάρυνση του προϋπολογισμού των Περιφερειών, της Περιφεριακής Ενότητας Λευκάδας στην προκειμένη περίπτωση.

Όταν όμως πρόκειται για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας ο κ. υπουργός το … παίρνει αλλιώς. Αυτοαναιρείται εκδίδοντας νέα απόφαση αναντίστοιχη της προηγούμενης και … αφαιρεί Νοσοκομεία μεταξύ αυτών και της Λευκάδας.

Εκτιμάμε ότι ο Περιφερειάρχης κ. Θ. Γαλιατσάτος και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων όταν πληροφορηθούν σχετικά θα … τραβήξουν το αυτί του κ. υπουργού καθόσον με την τελευταία απόφασή του τα έκανε όλα … ένα κουβάρι. Άμεσα οφείλει και … θέλοντας και μη θα επανορθώσει με ΟΡΘΗ επανάληψή της.
Οφείλουμε εντούτοις να αναγνωρίσουμε στον κ. υπουργό ότι … κέρδισε τις εντυπώσεις.-

Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα
πρώην δήμαρχος Καρυάς

Προηγουμενο αρθρο
Οδυσσέας Νυδριού: Φτιάξτε πρώτα το γήπεδο και ύστερα δώστε το και σε άλλη ομάδα
Επομενο αρθρο
Οριοθετήθηκαν η χερσαία και θαλάσσια ζώνη λιμένα σε Βασιλική και Περιγιάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.