HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα: Ονόματα και… διευθύνσεις!

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα: Ονόματα και… διευθύνσεις!

Κάθε παιχνίδι έχει τους δικούς του κανόνες. Όταν όμως οι κανόνες του παιχνιδιού δεν παραμένουν κανόνες, αλλά θυμίζουν τις ζαβολιές που κάναμε όταν ήμασταν παιδιά προσαρμόζοντάς τους με τρόπο ώστε να κερδίσουμε εμείς, τότε τα πράγματα περιπλέκονται!

Στο “παιχνίδι” των δημοτικών εκλογών, που θα επικεντρωθούμε στο παρόν, η πλέον συνήθης… ζαβολιά των περισσότερων υποψήφιων δημάρχων είναι να… λανσάρονται ως ανεξάρτητοι.

…Ζαβολιά που εδράζει την επιτυχία της στη συνεργασία “ανεξάρτητων” υποψήφιων και τοπικών κομματικών παραγόντων.

Γνωρίζοντας και οι δύο ότι, οι ψηφοφόροι απεχθάνονται την εμπλοκή των κομμάτων στις δημοτικές εκλογές, οι μεν πρώτοι αποποιούνται δήθεν το κομματικό χρίσμα, οι δε δεύτεροι δεν αποδίδουν δήθεν (και αυτοί) χρίσματα.

Μετά τον παραπλανητικό αυτό ελιγμό ακολουθεί η ανακοίνωση περί κομματικής ΣΤΗΡΙΞΗΣ των δήθεν ανεξάρτητων ψηφοδελτίων των δήθεν ανεξάρτητων υποψηφίων ή δεν ακολουθεί καμία ανακοίνωση καθώς, αφού είναι γνωστόν τοις πάσι ότι οι υποψήφιοι αποτελούν για δεκαετίες αναγνωρίσιμα (από τον κομματικό μηχανισμό και τους κομματικούς ψηφοφόρους) μεγαλοστελέχη, παρέλκει.

Επικεντρώνοντας στην περίπτωση της Λευκάδας, μετά τον ελιγμό περί της ανεξάρτητης καθόδου στις εκλογές αναμένεται τις επόμενες ημέρες και κανέναν δεν θα ξαφνιάσει η ανακοίνωση κομματικής στήριξης που ζήτησε και θα λάβει ο κ. Χαράλαμπος Καλός.

Την μη ανακοίνωση για πρώτη φορά στην αυτοδιοικητική του διαδρομή ζήτησε να μη λάβει και… δεν θα λάβει ο επί τρεις ή τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, αυτοανακηρυχθείς ως ανεξάρτητος κ. Κώστας Δρακονταειδής. Όπως επεσήμανε μάλιστα (σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Prisma 91,6) γνωρίζει πρόσωπα (και διευθύνσεις ενίοτε) προκειμένου να αποκαλύψει τους μη ανεξάρτητους συνδυασμούς στην προσπάθειά του, να διευκολύνει τους ψηφοφόρους.

…Ζαβολιές ή πρακτικές αν το επιθυμείτε που δείχνουν να βολεύουν διαχρονικά τα δύο εμπλεκόμενα μέρη καθώς:

α) Oι μεν “ανεξάρτητοι” υποψήφιοι αποκτούν τη διακριτική ευχέρεια να επικαλούνται κατά περίπτωση την ανεξαρτησία ή την κομματική τους προέλευση κατά την διαδικασία ανεύρεσης υποψήφιων για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων των συνδυασμών τους αρχικά και διεκδικώντας την ψήφο των συνδημοτών μας στη συνέχεια.

β) Τα δε κομματικά στελέχη, αφού απαλλάσσονται με τον τρόπο αυτό από την προσπάθεια να πειθαρχήσουν τις προσωπικές αντιπαλότητες και φιλοδοξίες των τοπικών στελεχών τους, διασφαλίζουν συγχρόνως και την ποθούμενη, από μέρους τους… εμπλοκή.

Εμπλοκή που δεν εγκαταλείπουν κι ας… γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Κόμματα και υποψήφιοι που δεν αλλάζουν γιατί δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε.

Στο ίδιο καζάνι… μαγειρεύουν τους «δικούς μας» με τους «άλλους», αντικρούοντας τους διαφωνούντες με το επιχείρημα ότι, «εμείς, είμαστε οι “άλλοι”».

Υπάρχει βέβαια και η… ζαβολιά που μας… ξεπερνά. Αναφερόμαστε στην… ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Θοδωρή Σολδάτου η ήττα του συνδυασμού του οποίου θα τον βρει, την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών, από την άλλη μεριά του… Πόντε, αφήνοντας τον κ. Κώστα Δρακονταειδή, μετά την ήττα του δικού του συνδυασμού, να αναζητά την αρμόζουσα στο πρόσωπό του πολιτική καριέρα πέραν αυτής με την οποία συμβιβάζεται σήμερα, του δημάρχου Λευκαδίων δηλαδή και αυτό κατά δήλωσή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λευκάδας στις 11/02/2019.

Όσο για τον… Κλεισθένη Ι (το νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση), αποσβολωμένος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Λευκάδας θα νοσταλγεί τις χαμένες υποσχέσεις που του δώσανε για συνεργασίες και συναινέσεις.

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα
τέως Δήμαρχος Καρυάς

Προηγουμενο αρθρο
Όταν έρχονται τα σύννεφα*
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση υποψηφίων Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη Λευκάδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.