HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣεισμόπληκτοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας: Το Θέατρο του Παραλόγου

Σεισμόπληκτοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας: Το Θέατρο του Παραλόγου

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Εμείς οι σεισμόπληκτοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας αποφασίσαμε να παραβρεθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Ιανουαρίου προκειμένου αφενός να ακουστούν οι θέσεις μας, αφετέρου να πάρουμε κάποιες απαντήσεις επίσημα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει. Στελέχη της αντιπολίτευσης δήλωσαν πως ποτέ δεν έχει έρθει στο ΔΣ του Δήμου τακτικό ή έκτακτο θέμα προς συζήτηση για τους σεισμόπληκτους, όχι μόνο της Νοτιοδυτικής Λευκάδας, αλλά ολόκληρου του νησιού. Δηλαδή, 62 μέρες μετά δεν έχει γίνει Δημοτικό Συμβούλιο με κεντρικό θέμα το μείζον θέμα του νησιού… τον σεισμό της 17ης Νεομβρίου.

Πριν από τη προκαθορισμένη ώρα της πρόσκλησης του συμβουλίου προσπαθήσαμε όπως κάθε μέρα να έρθουμε σε επαφή με κάποιους ανθρώπους που κρατάνε τα κλειδιά σε επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Βρεθήκαμε λοιπόν να συνομιλούμε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όπου του ζητήσαμε να διαβάσουμε στο σώμα άρθρο μας με το οποίο διαμαρτυρόμαστε για την κωλυσιεργία του Δήμου και της Περιφέρειας σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που έχει προκαλέσει ο σεισμός της 17ης Νοεμβρίου. Με πολύ μεγάλη έκπληξη ακούσαμε τον πρόεδρο να μας λέει πως στην χθεσινή συνεδρίαση υπήρχαν πολύ σημαντικότερα θέματα προς συζήτηση από το θέμα – πρόβλημα το δικό μας. Όμως θα επέτρεπε να διαβαστεί γρήγορα – γρήγορα. Με το κείμενο μας ενημερώσαμε το σώμα και αιτηθήκαμε την συζήτηση του ως θέμα εκτός ημερήσιας διατάξεως. Δυστυχώς για εμάς το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφους 14 έναντι 10 αποφάσισε τη μη συζήτηση του θέματος ως έκτακτο.

Στα δικά μας αυτιά ακούστηκαν παράλογα κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, όταν το συμβούλιο αποφάσισε την απλή ενημέρωσή μας εμείς αποχωρίσαμε διαμαρτυρόμενοι από την αίθουσα και το Δημοτικό Συμβούλιο συνέχισε να ενημερώνει τις άδειες από εμάς καρέκλες. Επίσης ο πρόεδρος Δ.Σ. ανέφερε πως το συγκεκριμένο συμβούλιο ορίστηκε στις 3 το μεσημέρι γιατί υπήρχε η γιορτή του Αγίου Αθανασίου, ξεχνώντας πως εμάς οι άγιες μέρες που πέρασαν μας βρήκαν στον δρόμο.. Το θέατρο του παραλόγου!!!

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως θα έρθει τακτικό θέμα προς συζήτηση στην καλύτερη των περιπτώσεων σε 15 μέρες από σήμερα, που θα προστεθούν στις 62 μέρες που μετράμε ήδη από τον σεισμό… δηλαδή θα χρειαστούν συνολικά 76 ημέρες για να ξεκινήσουμε να συζητάμε…. Εκεί πραγματικά χάνεις την ψυχραιμία σου.. βλέπετε εμείς που είμαστε έξω από τα σπίτια μας, έξω από τα μαγαζιά μας, χωρίς οδικό δίκτυο, μετράμε όχι μόνο τις μέρες αλλά και τις ώρες ακόμα και τα λεπτά!!!

19/1/2016
Οι σεισμόπληκτοι της Νοτιοδυτικής Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Φωτογραφίες από τη χιονισμένη Εγκλουβή (ανανέωση)
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση της Λέσχης Ανάγνωσης και Στοχασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.