HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣε εξέλιξη το κρίσιμο δημοψήφισμα

Σε εξέλιξη το κρίσιμο δημοψήφισμα

Χωρίς προβλήματα η διαδικασία που διεξάγεται από τις 7 π.μ

Σε εξέλιξη, είναι από τις 7 το πρωί η ψηφοφορία στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος. Μέχρι στιγμής η διαδικασία διεξάγεται κανονικά, χωρίς προβλήματα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00.
Οι εκλογείς ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Εξαίρεση αποτελούν όσοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους (κατόπιν αίτησής τους έως τις 30 Απριλίου 2015), καθώς αντί για τα ειδικά εκλογικά τμήματα θα πρέπει να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Αποδεκτά είναι και τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας και διαβατήρια που έχει λήξει η ισχύς τους.

Για να είναι νόμιμο το δημοψήφισμα θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος.

Η συγκέντρωση και η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει με τη συνδρομή της SingularLogic, ενώ για την αμεσότερη μετάδοση των αποτελεσμάτων θα αξιοποιηθούν και κινητά τηλέφωνα τα οποία θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 4.800 εκλογικών τμημάτων.

Λόγω της απλούστερης διαδικασίας σε σχέση με τις εκλογές, το τελικό αποτέλεσμα εκτιμάται ότι θα είναι γνωστό μία με δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης δηλαδή περί τις 8-9 το βράδυ.

Πηγή: www.tovima.gr

Προηγουμενο αρθρο
Εκδηλώσεις «Μνήμης και Τιμής» - «Μαγεμένος» 6 ή 7 Ιουλίου 1807: Μια ιστορική συνάντηση
Επομενο αρθρο
Η Λευκάδα ψηφίζει

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.