HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣε εποικοδομητικό κλίμα η συγκέντρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών των υπό κατάληψη σχολείων

Σε εποικοδομητικό κλίμα η συγκέντρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών των υπό κατάληψη σχολείων

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση των διευθυντών του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου [ΕΔΩ], σχετικά με την κατάληψη του σχολείου, που συνεχίστηκε για 4η μέρα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου συγκέντρωση. Πήραν μέρος μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των δυο σχολείων.

Χωρίς να γνωρίζουμε τον αριθμό των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία θα λέγαμε ότι είχε αρκετά μεγάλη συμμέτοχη. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και η συζήτηση κινήθηκε σε εποικοδομητικό πνεύμα. Στην αρχή μίλησαν οι διευθυντές των σχολείων κ. Αραβανής και Κονιδάρης και στη συνέχεια το λόγο πήραν οι μαθητές.

Δεν μπορέσαμε δυστυχώς να παρακολουθήσουμε ολόκληρη τη συζήτηση. Αυτό που αποκομίσαμε όμως είναι πως δεν υπάρχει χάσμα μεταξύ των δυο πλευρών. Υπήρξε καλό κλίμα, πολιτισμένη συζήτηση και περισσότερο καλή πρόθεση για την από κοινού αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.

Οι δυο εκπαιδευτικοί από τη μεριά τους εξήγησαν, πως δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να δώσουν λύσεις στα γενικότερα θέματα της Παιδείας -που είναι ανάμεσα στα αίτημα της κατάληψης- αλλά στα θέματα τοπικού περιεχομένου που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, έχουν δρομολογηθεί λύσεις.

Σημειώνουμε αυτό που ακούσαμε από κάποιο μαθητή φεύγοντας, πως αν είχε προηγηθεί μια συζήτηση σαν τη σημερινή, ίσως να μην γινόταν η κατάληψη.

Ελπίζουμε πως η κατάληξη της συγκέντρωσης θα γίνει αφορμή να ξανανοίξει το σχολείο. Σε κάθε περίπτωση σαν πρωτοβουλία τη βρήκαμε πολύ χρήσιμη.

Προηγουμενο αρθρο
Ο μεγάλος ερωδιός του Ιβαριού της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Συγκέντρωση – Ενημέρωση για τον καθορισμό δράσεων σχετικά με ανεπιτήρητα ζώα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.