HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣε παράσταση διαμαρτυρίας προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου καλεί ο σύλλογος εργαζομένων

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου καλεί ο σύλλογος εργαζομένων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη
Διοίκηση του νοσοκομείου ΤΡΙΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΩΡΑ 1200 π.μ και στον ΟΑΕΔ 100 μ.μ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ! ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ !
ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ μετά από ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΡΟΝΩΝ !!

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι.
Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της νέας προκήρυξης για τη καθαριότητα του νοσοκομείου Λευκάδας όπου προβλέπονται «10 ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και όχι πέραν τις 31/12/2018» και στη συνέχεια όπως ξεκάθαρα δήλωσε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η καθαριότητα θα δοθεί στις «πολυδιαφημιζόμενες» από την κυβέρνηση ΚΟΙΣΝΕΠ. Εταιρείες από τη πίσω πόρτα δηλαδή!

ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ αφού τους ξεζούμισαν τόσα χρόνια οι εργολάβοι, το αστικό κράτος με τις κυβερνήσεις του και στη συνέχεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις ατομικές εργολαβικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, πετάγονται σαν «στημένες λεμονόκουπες» στην ανεργία και προστίθενται στο μακρύ κατάλογο της.

Ευθύνες έχει και η Διοίκηση του νοσοκομείου που εφαρμόζει τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, Ε.Ε, κεφαλαίου γιατί στην προκήρυξη του νοσοκομείου για τις ατομικές συμβάσεις στην καθαριότητα, δεν ερμήνευσε ορθά…., το «Παράρτημα Ανακοινώσεων των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου» που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της, αποκλείοντας έτσι τις συναδέλφισσες από το διαγωνισμό.

Το Παράρτημα Ανακοινώσεων που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου με ημερομηνία 31-3-2017, ορίζει ότι «για τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), που αφορούν το προσωπικό καθαριότητας ο φορέας δύναται να ορίσει στην οικεία Ανακοίνωση ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΣ ΤΙΤΛΟΣ σύμφωνα με το αρθρ.5 παρ.2 του Ν.2527/1997». Και ο νόμος 2527/1997 αναφέρει ξεκάθαρα ότι «εξαιρούνται οι απασχολούμενοι εργάτες σε χειρωνακτικές εργασίες και…. το προσωπικό καθαριότητας» από την υποχρέωση να έχουν το τυπικό προσόν, στη προκειμένη περίπτωση το απολυτήριο δημοτικού σχολείου.

Ταυτόχρονα καλούνται να απεμπολήσουν το δικαίωμα τους στη δουλειά, το δικαίωμα τους στη ζωή δηλαδή, αφού οι συμβάσεις ντροπής ορίζουν σαφώς ότι «δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία πέραν τις 31/12/2018» παρόλο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χρόνων!

Και δε φτάνει μόνο αυτό , ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ για δουλειά που πραγματοποίησαν από το Μάιο και τους χρωστά η Διοίκηση το μεγαλύτερο μέρος της άδειας τους, που σίγουρα θα την χάσουν!

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι

Διευρύνονται μέρα με τη μέρα, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι συμβασιούχοι με ημερομηνία λήξης και μειωμένα δικαιώματα στο νοσοκομείο. Ήδη έχουν φτάσει τους 44, το 25% δηλαδή του συνόλου των εργαζομένων.

Στο νοσοκομείο Λευκάδας δουλεύουν εδώ και ένα χρόνο 13 εργαζόμενοι μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, συνολικά 2870 σε όλα τα νοσοκομεία. Εργαζόμενοι που θεωρούνται από την κυβέρνηση και την Ε.Ε «ωφελούμενοι», (έτσι προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα λέγεται η δουλειά), εργαζόμενοι που ήρθαν στα νοσοκομεία μέσα από τους δρόμους της μακροχρόνιας ανεργίας. Οι συνάδελφοι αυτοί πέρασαν από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, έχουν αξιολογηθεί δουλεύοντας μόνοι τους βάρδιες στο νοσοκομείο και εδώ και ένα χρόνο προσφέρουν ώστε να κρατηθούν όρθια μιας και μόνιμες προσλήψεις δεν γίνονται.

Στις αρχές του 2018 τελειώνουν οι συμβάσεις τους και θα απολυθούν και θα οδηγηθούν ξανά στην ανεργία. Η απώλεια τους θα επιβαρύνει και τους υπολοίπους εργαζόμενους που θα δεινοπαθήσουν για να καλύψουν τις ελλείψεις που θα δημιουργηθούν στα τμήματα και τις κλινικές αλλά και τους ασθενείς που θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες στην υγειονομική τους φροντίδα.

Όλη αυτή η κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία, με φτηνούς εργαζόμενους φτηνές και περιορισμένες παροχές υγείας για τους ασθενείς, οικονομικό στραγγαλισμό των νοσοκομείων είναι προαπαιτούμενο για την ‘‘δίκαιη ανάπτυξη’’ που παπαγαλίζει η κυβέρνηση που καμιά σχέση δεν έχει με τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού που τη βιώνουν στο πετσί τους!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουμε μαζί δυναμική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και άρχουσας τάξης που μας θέλουν δούλους, με μισή δουλειά, μισή ζωή για να αυξάνουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα πολυεκατομμυριούχοι που υπηρετεί και η σημερινή «αριστερή» κυβέρνηση.

Κανείς να μη συμβιβαστεί με τις απολύσεις συναδέλφων μας, τη στιγμή μάλιστα που η εντατικοποίηση στον κλάδο έχει χτυπήσει κόκκινο προ πολλού και υπάρχει ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων!

ΤΟ Δ.Σ
Λευκάδα 7/12/2017

Προηγουμενο αρθρο
ΤΕΙ Λευκάδας, μια ιστορία για ανόητες κεφαλές!!
Επομενο αρθρο
Επιστολή προς υπ. Ναυτιλίας και φήφισμα προς υπ. Παιδείας της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.