HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣκορπιός: Το πάρτι των τεσσάρων εκατ. ευρώ (Καλημέρα, Εκατερίνα. Καληνύχτα, Ελλάδα)

Σκορπιός: Το πάρτι των τεσσάρων εκατ. ευρώ (Καλημέρα, Εκατερίνα. Καληνύχτα, Ελλάδα)

«Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα, κορίτσι μου. Εχουμε το πάρτι σήμερα. Πολύς κόσμος…». Η κυρία που ευγενικά, πλην αποφασιστικά, μου έκλεισε το τηλέφωνο στη μούρη έχει ταβέρνα στο Νυδρί. Και χθες αισθανόταν – όπως, υποθέτω, όλοι οι κάτοικοι του χωριού της Λευκάδας που βρίσκεται απέναντι από τον Σκορπιό – VIP, έστω και από καραμπόλα. Υστερα από δεκαετίες σιωπής στο εμβληματικό νησί του Αριστοτέλη Ωνάση (ξανα)άρχισαν τα όργανα. Με άλλους όρους και άλλους πρωταγωνιστές. Αλλά με κοινό παρονομαστή τον πλούτο. Πιο αστραφτερό, πιο «φωναχτό» από τη δεκαετία του 1960, αλλά πλέον ζούμε στους ρυθμούς της νέας «ρωσικής επανάστασης».

Η νέα ιδιοκτήτρια του νησιού Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα έκλεισε χθες τα 25 της χρόνια. Και όταν η κόρη του ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ γιορτάζει η Ελλάδα σβήνει κεράκια σε μια τούρτα εθνικού επαρχιωτισμού, επακόλουθο και αυτός της οικονομικής κρίσης. Σε κανένα από τα μεγάλα γνωστά διεθνή σάιτ, ακόμη και τα κουτσομπολίστικα, δεν γίνεται λόγος για το πάρτι που εδώ το ονομάσαμε «πάρτι του αιώνα». Πριν από λίγες ημέρες μόνο το γαλλικό περιοδικό «Παρί Ματς» παρουσιάζει την Κάτια ως τη νέα μούσα του Σκορπιού, κεντράροντας ωστόσο στην Αθηνά Ωνάση και στην κατάρα της οικογένειάς της.

Η Αθηνά τελικά δεν εμφανίστηκε στον Σκορπιό για το πάρτι, που κόστισε 4 εκατ. ευρώ, παρότι η Ριμπολόβλεβα την είχε προσκαλέσει. Και λέω «εμφανίστηκε» γιατί οι καλεσμένοι αποτελούν μια μαγική εικόνα. Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αφενός ρίχνουν λάδι στη φωτιά του παραμυθιού (ή της παραμύθας;) αφετέρου δεν επιτρέπουν ασφαλή ντοκουμέντα για το ποιος τελικά παραβρέθηκε. Πάντως, από τα τρανταχτά ονόματα που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες (από Πούτιν μέχρι Μαντόνα και από Ριάνα μέχρι Αλβέρτο του Μονακό) η μόνη σίγουρη παρουσία φαίνεται να είναι η Μπιγιονσέ μετά του συζύγου της Τζέι Ζι, που θα τραγουδούσε το «Ηappy Birthday».

Πάντως από τα ξημερώματα της Τρίτης «το Ιόνιο φλεγόταν»! Ελικόπτερα απογειώνονταν και θαλαμηγοί πασών των μεγεθών απέπλεαν από την Κέρκυρα με προορισμό τη Λευκάδα. Ακούγοντας τις ανταποκρίσεις στην τηλεόραση νόμιζες ότι αναφέρονταν σε εμπόλεμη ζώνη. Είχαμε μάλιστα και θύματα. Λίγες ώρες πριν αρχίσει το πάρτι μία από τις καλεσμένες που ήταν ήδη στο νησί τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Λευκάδας. Το οποίο ούτως ή άλλως ήταν σε ετοιμότητα, ύστερα από τη συμφωνία με την ελβετική εταιρεία που έχει αναλάβει την ιατρική κάλυψη (αν αυτή χρειαστεί) των καλεσμένων. Το Λιμενικό είχε απαγορεύσει τον περίπλου σε ακτίνα 500 μέτρων από το πρώην νησί του Ωνάση. Και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είχε εκδώσει ΝΟΤΑΜ που απαγόρευε στο τρίγωνο Πρέβεζα – Ακτιο – Σκορπιός τις πτήσεις που εκτελούνται εξ όψεως (χωρίς όργανα πλοήγησης) από τις 00.01 της 3ης Ιουνίου μέχρι τις 11.59 της 5ης Ιουνίου.

Οσοι με οποιονδήποτε τρόπο συμμετείχαν στο πάρτι, είτε βρίσκονταν πάνω στον Σκορπιό είτε όχι, είχαν υπογράψει συμβόλαια εχεμύθειας με κυμαινόμενες αλλά πολύ υψηλές ρήτρες. Αλλά και οι κάτοικοι στο Νυδρί, τηρώντας τη δική τους ιδιότυπη ομερτά, είναι πολύ φειδωλοί στις δηλώσεις τους.

Η μη προσβασιμότητα εξήψε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον και τη φαντασία των ρεπόρτερ και των φωτογράφων του κοσμικού ρεπορτάζ. Γυναίκα κοσμικογράφος γνωστής εφημερίδας λέγεται ότι κουρεύτηκε γουλί για να μεταμφιεστεί σε γκαρσόνι και να καταφέρει να τρυπώσει στο νησί. Παπαράτσι αποφάσισε να σπάσει πάση θυσία το μπλόκο και συνεργείο εκ του εξωτερικού έφτασε στο Νυδρί για να κινηματογραφήσει την προσπάθειά του βήμα βήμα εν είδει ντοκιμαντέρ.

Πάντως στο πάρτι, που θα συνεχιστεί και σήμερα, αφού έχει αναγγελθεί ως τριήμερο, οι καλεσμένοι χορεύουν υπό τους ήχους του συγκροτήματος Gogol Bordelo, ενώ το κέτερινγκ, αν και με ελληνικές πινελιές, έχουν αναλάβει εταιρείες από τη Γαλλία και την Τουρκία.

Αύριο το πρωί η 25χρονη Ρωσίδα θα ξυπνήσει πανευτυχής στο νησί που κάποτε έκανε τις βόλτες της η Τζάκι Ωνάση, αφού το πάρτι της έκανε τον θόρυβο που ήθελε. Καλημέρα, Εκατερίνα. Καληνύχτα, Ελλάδα!

Πηγή: www.tanea.gr

Προηγουμενο αρθρο
Στην γειτονιά των αγγέλων ο μικρός Σπύρος…
Επομενο αρθρο
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ δυτικά της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.