HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΣτέλιος Κυμπουρόπουλος: ένας σπουδαίος Έλληνας σήμερα στη Λευκάδα

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: ένας σπουδαίος Έλληνας σήμερα στη Λευκάδα

Επίσκεψη στην πόλη της Λευκάδας έκανε σήμερα ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας. Είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει κάτι παραπάνω στον σπουδαίο αυτό Έλληνα.

Το 1999 αυτό το παλικάρι με σοβαρό πρόβλημα υγείας σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στο Πανελλήνιο, όταν σε ηλικία 15 ετών έγινε σημαιοφόρος και σήκωσε την ελληνική σημαία από το αναπηρικό καροτσάκι ως άριστος μαθητής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Η πορεία του μέχρι τα σήμερα σε έναν κόσμο που δεν είναι κτισμένος για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι μόνο επιτυχίες. Η δύναμη του και όπλο του το μυαλό του.

14 μηνών διαγνώσθηκε με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου ΙΙ. Τότε, οι γιατροί διέγνωσαν προσδόκιμο ζωής μέχρι την εφηβεία. Σήμερα είναι 34 ετών.

Σε μια εποχή που η αναπηρία οδηγούσε στην περιθωριοποίηση, οι γονείς του πήραν την μεγάλη απόφαση και τον έστειλαν σε σχολείο γενικής εκπαίδευσης, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές παράλληλα με την ειδικότητα του. Από το 2016 πήρε τον τίτλο της ειδικότητας της Ψυχιατρικής και πλέον βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”, όπου ασκεί το λειτούργημα του γιατρού.

Είναι μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση. Πριν από λίγο καιρό είχε γράψει ένα συγκινητικό άρθρο.

«Τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας θεωρούν ότι όταν είσαι άτομο με αναπηρία, είσαι ανίκανος να προσφέρεις, να παράγεις, και να συμμετάσχεις μέσα σε αυτήν. Έτσι μέσα από αυτήν την θεώρηση, δεν σου δίνουν τον χώρο να υπάρχεις. Όταν λοιπόν δεν υπάρχεις μέσα στην κοινωνία, την καθημερινότητα, είσαι φυλακισμένος. Η ανεξάρτητη διαβίωση είναι ένα ρεύμα, μία φιλοσοφία που λέει ότι ένα άτομο με αναπηρία έχει το δικαίωμα να βιώνει, να ζει και να πράττει σύμφωνα με τα θέλω του, τις επιθυμίες του και τις προσωπικές του ανάγκες. Όχι τις ανάγκες που δημιουργούνται λόγω αναπηρίας αλλά τις ανάγκες που του δημιουργούνται ως άνθρωπος. Δηλαδή εγώ αυτήν την στιγμή έχω την ανάγκη να περάσω τον δρόμο, έχω την ανάγκη να πάω στο νοσοκομείο γιατί πρέπει να κάνω κάποιες υποχρεώσεις που έχω αφήσει ως γιατρός, έχω την ανάγκη να βγω το βράδυ γιατί θέλω να πάω για ποτό με έναν φίλο μου, έχω την ανάγκη να διαλέξω που θα μείνω και δεν θα νοιώθω υποχρεωμένος να μείνω σε ένα ίδρυμα. Όλα αυτά είναι ανάγκες, όπως τις έχεις εσύ, όπως τις έχει ο φίλος μου, ο πατέρας μου, η σχέση μου. Λόγω αναπηρίας μπορεί να μην είναι τόσο εύκολο να εκπληρωθούνε. Η φιλοσοφία της ανεξάρτητης διαβίωσης είναι να πραγματοποιούνται μέσω υπηρεσιών, μέσω προσβάσιμου περιβάλλοντος, μέσω προσβασιμότητας στην καθημερινότητα, οι ανάγκες όλων των ανθρώπων και συγκεκριμένα των ατόμων με αναπηρία.»

Κατά την διάρκεια της σημερινής παραμονής του στην Λευκάδα ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο. Στη συνέχεια στο ξενοδοχείο Ionian Star συναντήθηκε με φορείς και πολίτες.

Συναντήσαμε τον Στέλιο στην παραλία και στη συνέχεια στο ΚΔΑΠ- ΜΕΑ. Τον υποδέχτηκαν ο Διευθυντής κ. Άγγελος Βονιτσάνος και μια ομάδα παιδιών του Αθλητικού Γυμναστικού Σωματείου Tae Kwon Do «Ευκλέας», με τον εκπαιδευτή τους κ. Καββαδία.

Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και άκουσε με προσοχή την ενημέρωση από τον κ. Βονιτσάνο για το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες των ατόμων που φιλοξενούνται εκεί. Σημειώσαμε δυο δηλώσεις του.
«Όσο σημαντική είναι η απασχόληση των παιδιών ΜΕΑ άλλο τόσο σημαντική είναι η προσπάθεια ενσωμάτωσης τους στην κοινωνία», και απευθυνόμενος στα παιδιά του «Ευκλέα» τα παρότρυνε: να στοχεύετε πάντα στην αριστεία.

Στο προεκλογικό του φυλλάδιο αναφέρει σε κάποιο σημείο: «γιατί χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δώσαμε ποτέ».

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι ένας αγωνιστής της ζωής. Δεν μπορείς παρά να θαυμάζεις και να υποκλίνεσαι μπροστά σε τέτοιους ανθρώπους, σε τέτοιους Έλληνες.

Προηγουμενο αρθρο
Συμβολικό 2ωρο κλείσιμο των γραφείων του Κτηματολογίου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση Λιμεναρχείου για έκτακτα καιρικά φαινόμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.