HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτην Άμφισσα θέλουν να μειώσουν 50% τους λογαριασμούς του νερού σε όποιον υιοθετήσει αδέσποτο ζώο

Στην Άμφισσα θέλουν να μειώσουν 50% τους λογαριασμούς του νερού σε όποιον υιοθετήσει αδέσποτο ζώο

Οριστικά και αμετάκλητα επιχειρεί να λύσει το θέμα των αδέσποτων σκύλων το Τοπικό Συμβούλιο Άμφισσας με την ανατρεπτική πρόταση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Άμφισσας κ. Νίκου Βενετσάνη στην πρόσφατη συνεδρίαση.

Ο 32χρονος Νίκος Βενετσάνης μίλησε στο LIFΟ.gr και εξήγησε πώς προσφέροντας μείωση 50% στους λογαριασμούς νερού θα μειωθούν τα αδέσποτα: “Έχω πέντε μήνες που ασχολούμαι με τον τομέα αυτό και βλέπω καθημερινά πως η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει. Τα σκυλιά είναι πράγματι πάρα πολλά στην περιοχή και ο μόνος τρόπος να υπάρξει λύση είναι με κάτι δραστικό που έδινε κίνητρο. Η πρόταση που γίνεται αφορά την μείωση στο λογαριασμό του νερού σε οποίον πολίτη υιοθετήσει κάποιο αδέσποτο. Αντίστοιχη έκπτωση θα ισχύσει και για επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν στην ίδια κίνηση. Είναι κάτι που έχει ήδη εφαρμοστεί σαν μέτρο και κίνητρο σε πολίτες ανεπτυγμένων χωρών και όπως αναφέρεται τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Αντίστοιχες λύσεις έχουν αρχίσει να συζητούνται και στην ΚΕΔΕ μια και οι μέχρι τώρα δοκιμές άλλων πρακτικών έχουν αποτύχει”

Η πρόταση του κυρίου Βενετσάνη έλαβε θερμή υποδοχή στο συμβούλιο και όπως μας λέει και ο ίδιος αναμένεται εντός του Μαρτίου να ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Όπως επισημαίνεται από το μέτρο δεν προκύπτει καμιά οικονομική επιβάρυνση για το δήμο, αφού όπως είναι σήμερα η κατάσταση δαπανά μεγάλα ποσά ετησίως για την τροφή, τον εμβολιασμό και την περίθαλψη των αδέσποτων.

Πηγή: www.lifo.gr

Άρωμα Λευκάδας: Ο σύνδεσμος του άρθρο στάλθηκε στην ιστοσελίδα μας από την αναγνώστρια Ρ.Χ.. Της απαντήσαμε αυτό που θα γράψουμε και παρακάτω: Σ’ ένα νησί που στο μεγαλύτερο του μέρος, οι κάτοικοι δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς ύδρευσης, φοβόμαστε πως δεν θα αποτελέσει κίνητρο η μείωση του νερού κατά 50%!

Προηγουμενο αρθρο
Μουσικό Σχολείο Λευκάδας: Γιορτή τριών Ιεραρχών - κοπή πίτας
Επομενο αρθρο
Ελληνικό Πρωινό στη Horeca: Στις 410 οι συμμετοχές

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.