HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣτην αμμόγλωσσα μετά από δυο καλοκαίρια

Στην αμμόγλωσσα μετά από δυο καλοκαίρια

Σε μια τεράστια «λεωφόρο» έχει μετατραπεί ο δρόμος που οδηγεί στην αμμόγλωσσα. Είναι πολύ φαρδύτερος από πριν και είναι στρωμένος με μπετόν τόσο λείο, που μοιάζει με πίστα χορού!

DSCN9830

Έχουν μάλιστα μέχρι ένα σημείο τοποθετηθεί και κολώνες φωτισμού καθώς και στηθαίο από τη μεριά της θάλασσας.

DSCN9835

Μέχρι και δέστρες για τις βάρκες έχουν προβλεφθεί. Μην ξεχνάμε πως εκεί άραζαν μερικές ψαρόβαρκες που στριμώχτηκαν λόγω των εργασιών, κοντά στην πλωτή γέφυρα.

DSCN9836

Ο δρόμος για την αμμόγλωσσα είναι ελεύθερος για πεζούς και ποδηλάτες. Η πρόσβαση στην αμμόγλωσσα εδώ και δυο τρεις μέρες επιτρέπεται.

DSCN9839

Λίγο πριν την αμμόγλωσσα το παλιό φέρυ μπότ σκουριάζει εγκαταλειμμένο. Γιατί δεν ενδιαφέρεται κάποιος επιχειρηματίας να το αγοράσει και να το μετατρέψει σε πλωτό καφέ;

DSCN9843

Η αμμόγλωσσα παχαίνει επικίνδυνα! Είναι τεράστια σε πλάτος.

DSCN9857

Μπροστά της δε, έχει σχηματιστεί μια μυτούλα σαν ράμφος πουλιού.

DSCN9847

Άμμος υπάρχει άφθονη εν αντιθέσει με τους τρεις βραχίονες που μέχρι στιγμής δεν έχουν συγκρατήσει ούτε ένα σπυράκι! Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει στο μέλλον.

DSCN9859

Είναι πολλές οι εργασίες που πρέπει να γίνουν ακόμα, όπως μας είπε η κυρία που μας παρακίνησε, να περάσουμε την είσοδο του δρόμου προς την αμμόγλωσσα.

DSCN9867

Εμείς πάλι από ιδιοτροπία σημειώσαμε και φωτογραφίσαμε κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν με την ελπίδα να μην τα ξεχάσει η εταιρεία.

Έχουν καταστραφεί αρκετά σκαλοπάτια από την σκάλα που ανεβαίνει στη θέση που ήταν ο φάρος.

DSC_0053

DSCN9889

Από τη σκάλα που οδηγούσε στο φάρο καθώς και από τον ομορφοχτισμένο τοίχο λείπουν κάποιες πέτρες. Αν δεν επιδιορθωθούν, τη μεν σκάλα την καθιστούν επικίνδυνη, τον δε τοίχο λειψό.

DSCN9891

Έχοντας φύγει τα τεράστια βράχια που υπήρχαν κάτω από τον τοίχο το κύμα τώρα χτυπάει πάνω του.
DSCN9856

Επειδή από τη μεριά της θάλασσας έχει φαρδύνει ο δρόμος, έχει καταστραφεί το παλιό τμήμα του Αγγλικού λιμανιού. (εκεί που υπήρχαν τα σκαλοπάτια). Το μόνο σωζόμενο τμήμα τώρα πια είναι ο τοίχος από την άλλη μεριά, μέχρι το τουριστικό περίπτερο. Η ύπαρξη αυτού του τοίχου είναι κατά την ταπεινή μας γνώμη σημαντική. Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένος είναι ένα μεγάλο αποδεικτικό στοιχείο των ορίων του νησιού, που δεν είναι η πλωτή γέφυρα.

DSCN9895

DSCN9886

DSCN9864

DSCN9868

Προηγουμενο αρθρο
Η αναχώρηση της θειά Βαγγελιώς του Μέτσου…
Επομενο αρθρο
Το πανηγύρι του Αγίου Σπυρίδωνα στην Καρυά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.